Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne: 'Relatie met Renault beter dan met Honda'

Volgens Stoffel Vandoorne is de relatie van McLaren met Renault beter dan dat hij ooit met Honda was. De Vlaming is vooral te spreken over een meer 'open' gesprekshouding.

Stoffel Vandoorne debuteerde vorig jaar als full-time Formule 1 coureur bij McLaren. Hij maakte daar van dichtbij de moeizame relatie tussen McLaren en Honda mee. Volgens de Belg is de relatie met Renault nu al een stuk beter. "McLaren en Renault en staan veel dichter bij elkaar dan dat McLaren en Honda ooit hebben gestaan" , zo laat Vandoorne in gesprek met Motorsport weten. "Qua cultuur zitten McLaren en en Renault veel meer met elkaar op één lijn."

"Er is sprake van een open gesprekshouding" , vervolgt Vandoorne. "Als de ene partij een fout maakt, wordt de ander daar niet meteen op aangekeken. Bovendien worden problemen nu veel sneller opgelost." Het valt de McLaren-coureur op dat de sfeer binnen het team er door de nieuwe samenwerking een stuk beter op is geworden: "Iedereen is erg positief en dat doet wonderen voor je eigen motivatie. Misschien hadden we deze ingrijpende verandering wel gewoon nog om het team en de moraal binnen het team een boost te geven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi