Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne test deze week nog in de Formule E

Stoffel Vandoorne hoeft niet lang te wachten op zijn eerste meters in een Formule E-bolide. Nog voordat hij afreist naar Texas voor de Grand Prix van de Verenigde Staten neemt hij deel aan de eerste officiële testsessie van het Formule E-seizoen.

Stoffel Vandoorne werd eerder vandaag gepresenteerd als HWA RACELAB-coureur voor het seizoen 2018-2019. De Vlaming, nu nog in dienst van het McLaren Formule 1-team, komt morgen en overmorgen al in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Daar werkt de Formule E de eerste grote test met de nieuwe generatie bolides af.

Vandoorne bevindt zich in goed gezelschap van voormalig Formule 1-coureurs. Op de deelnemerslijst prijken tevens de namen van enkelvoudig Formule E-kampioenen Sebastien Buemi, Jean-Eric Vergne en Nelson Piquet Jr., die van Brazilianen Lucas di Grassi en Felipe Massa en die van André Lotterer. Nederland wordt op de Formule E-grid vertegenwoordigd door Robin Frijns. Na zijn testwerkzaamheden voor de Formule E reist Vandoorne naar de Verenigde Staten af voor de eerste van zijn vier laatste races in de Formule 1. Vandoorne krijgt in de volledig elektrische raceklasse kersvers DTM-kampioen Gay Paffett als teamgenoot.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi