© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Vandoorne verrast met sterk optreden tijdens kwalificatie GP Engeland

15 jul. 2017 19:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Stoffel Vandoorne beleeft tot nu toe weinig plezier aan zijn eerste volledige jaar in de Formule 1. Problemen met de Honda motor zorgden al voor de nodige uitvalbeurten. Ook zelf reed de Belg niet altijd even foutloos en moest hij aldoor zijn meerdere erkennen in zijn ervarende teamgenoot Alonso. In Engeland waren de rollen omgedraaid en haalde Vandoorne het maximale uit zijn McLaren bolide.

Stoffel Vandoorne toont eindelijk wat hij in zijn mars heeft

Het raceweekend voor Stoffel Vandoorne op Silverstone kent tot nu toe weinig problemen. Dat resulteerde direct in goede trainingen waarin de Belg liet zien wel degelijk recht te hebben op een Formule 1 stoeltje. Ook in de kwalificatie ging het vanaf Q1 goed en drong hij redelijk eenvoudig door tot de volgende sessie. Ook in Q2 liep het gesmeerd waarna Vandoorne voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maakte in Q3.

Vandoorne was na afloop van de kwalificatie dan ook duidelijk opgelucht dat het eindelijk was gelukt.

"Ja, ik ben inderdaad erg tevreden over mijn kwalificatie. We hoopten al dat de omstandigheden wisselvallig waren, dat zou ons zeker goed helpen. Dat bleek ook inderdaad zo te zijn in Q1. We zaten er direct goed bij. Op zo'n lastig circuit als Silverstone Q3 te halen, is voor ons natuurlijk een mooi resultaat."

Vandoorne begon als tiende aan de beslissende sessie van de kwalificatie. Zijn achterstand op nummer negen Grosjean was vrij gering. Het lukte de McLaren coureur dan ook om nog een plekje op te schuiven.

"Ik heb gewoon geprobeerd om het maximale eruit te halen. We hadden Q3 al niet verwacht dus P9 is echt wel maximaal. Het harde werken van de afgelopen tijd betaalt zich nu eindelijk uit."

Door de gridstraf van Valtteri Bottas schuift Vandoorne nog een plekje op en start hij morgen als achtste. Aan eventuele punten wil de Belg nog niet denken.

"We zien het wel. Dit was in ieder geval een mooi resultaat. De raceruns zagen er wel redelijk uit. We moeten hoe dan ook goed starten en dan zien we wel hoe het verder loopt."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen