Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne vreest niet voor Formule 1-stoeltje bij McLaren

Stoffel Vandoorne is van het Formule 1-veld de enige rijder die zijn teamgenoot nog geen enkele keer heeft geklopt in de kwalificatie. Ondanks tegenvallende prestaties zit hij naar eigen zeggen stevig in het zadel bij McLaren.

Stoffel Vandoorne is niet bang dat hij op de lange of korte termijn het veld moet ruimen bij McLaren. Zijn prestaties blijven achter ten opzichte van die van teamgenoot Fernando Alonso, maar volgens de Vlaming zit hij bij McLaren stevig in het zadel. "Ik heb een lange verbintenis met McLaren, dus ik maak me nergens druk om. Een contract is een contract, of je nu goed presteert of niet" , aldus Vandoorne in gesprek met het Belgische Sporza . "Ik denk dat ik nog steeds de toekomst ben van McLaren. Natuurlijk rijdt zo'n Lando Norris zichzelf in de kijker, maar het is nog te vroeg om nu al te spreken van een McLaren-toekomst voor hem."

Vandoorne zelf vindt overigens niet dat hij ondermaats presteert: "Ik probeer gewoon alles uit mijn auto te halen en het team heeft vertrouwen in mijn kunnen. Ik probeer me voor te bereiden op de dag dat de auto écht competitief is." Na de Grand Prix van Monaco liet Vandoorne doorschemeren dat hij zich behoorlijk gepiepeld voelde door McLaren, omdat hij zijn race op moest offeren ten faveure van Fernando Alonso: "Er is tussen hem en mij echter niets aan de hand. Het is zo dat hij wel eens eerder nieuwe onderdelen krijgt, maar dat maakt niet heel veel uit."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"