Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne weet niet wat toekomst brengt: “Eerst focussen op Formule E”

De winterstop van Stoffel Vandoorne zal in 2018 een bijzonder korte zijn. De Belg heeft precies drie weken vrij voor hij weer achter het stuur van een racewagen moet kruipen. Als nieuwbakken rijder van de Formule E verschijnt Vandoorne op 15 december aan de start in het Saudische Ad Diriyah.

Na twee seizoenen aanwezigheid in de Formule 1 zit Vandoornes tijd in de koningsklasse er voorlopig op. De 26-jarige Belg wordt door werkgever McLaren vervangen voor reserverijder Lando Norris. De 18-jarige Brit maakte veel indruk in de juniorklassen en is bovendien beschermeling van teambaas Zak Brown.

Of Vandoorne later nog weer terugkeert in de Formule 1? “Dat is lastig om nu al te zeggen”, geeft de Belg het correcte antwoord. “Ik begin midden december aan een nieuwe uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb.” De huidig McLaren-rijder stapt in bij HWA Racelab, het satellietteam van Mercedes. Het Duitse merk zal in het seizoen 2019-’20 zelf instappen als volwaardig fabrikant. “We hebben dit jaar kunnen zien dat de rijdersmarkt in de Formule 1 rare uitkomsten kan opleveren. Wie weet, gebeurt het in de toekomst weer dat het silly season zulke grillen heeft. Niemand kon het dit jaar voorspellen”, analyseert Vandoorne de zomer van 2018. “Voor nu ga ik me focussen op mijn werkzaamheden in de Formule E. Het zijn twee mooie jaren in de Formule 1 geweest waarin ik veel ervaring op heb gedaan, helaas bleven de gehoopte resultaten uit.” In de Formule E komt Vandoorne iemand tegen waarmee hij zijn moedertaal kan spreken: de Nederlander Robin Frijns keert na een jaartje afwezigheid terug in de elektrische klasse. De Formule E introduceert komend seizoen haar Gen2-wagen, een bolide die sneller is dan haar voorganger en bovendien langer meegaat. De veelbesproken wagenwissel is zodoende passé.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden