© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne weet niet wat toekomst brengt: “Eerst focussen op Formule E”

08 nov. 2018 17:40 René Oudman 0 reacties
De winterstop van Stoffel Vandoorne zal in 2018 een bijzonder korte zijn. De Belg heeft precies drie weken vrij voor hij weer achter het stuur van een racewagen moet kruipen. Als nieuwbakken rijder van de Formule E verschijnt Vandoorne op 15 december aan de start in het Saudische Ad Diriyah.

Na twee seizoenen aanwezigheid in de Formule 1 zit Vandoornes tijd in de koningsklasse er voorlopig op. De 26-jarige Belg wordt door werkgever McLaren vervangen voor reserverijder Lando Norris. De 18-jarige Brit maakte veel indruk in de juniorklassen en is bovendien beschermeling van teambaas Zak Brown.

Of Vandoorne later nog weer terugkeert in de Formule 1? “Dat is lastig om nu al te zeggen”, geeft de Belg het correcte antwoord. “Ik begin midden december aan een nieuwe uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb.” De huidig McLaren-rijder stapt in bij HWA Racelab, het satellietteam van Mercedes. Het Duitse merk zal in het seizoen 2019-’20 zelf instappen als volwaardig fabrikant.

“We hebben dit jaar kunnen zien dat de rijdersmarkt in de Formule 1 rare uitkomsten kan opleveren. Wie weet, gebeurt het in de toekomst weer dat het silly season zulke grillen heeft. Niemand kon het dit jaar voorspellen”, analyseert Vandoorne de zomer van 2018. “Voor nu ga ik me focussen op mijn werkzaamheden in de Formule E. Het zijn twee mooie jaren in de Formule 1 geweest waarin ik veel ervaring op heb gedaan, helaas bleven de gehoopte resultaten uit.”

In de Formule E komt Vandoorne iemand tegen waarmee hij zijn moedertaal kan spreken: de Nederlander Robin Frijns keert na een jaartje afwezigheid terug in de elektrische klasse. De Formule E introduceert komend seizoen haar Gen2-wagen, een bolide die sneller is dan haar voorganger en bovendien langer meegaat. De veelbesproken wagenwissel is zodoende passé.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen