Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne wil bij GP Azerbeidzjan profiteren van drama

Stoffel Vandoorne kijkt voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan terug op de race van vorig seizoen. Die race was spectaculair en bevatte veel chaos. De Belg geeft aan te willen profiteren van de drama die zich eventueel af gaat spelen.

Het Formule 1-seizoen van 2018 is nog niet het seizoen van Stoffel Vandoorne. De Belg wist alleen in Bahrein punten te behalen en heeft al zestien punten achterstand op teamgenoot Fernando Alonso. In Azerbeidzjan wil de McLaren-coureur het tij keren. Vandoorne kijkt vooruit en geeft aan te willen profiteren van de chaos die zich eventueel af gaat spelen. Hierbij doelt de Belg op de chaotische Grand Prix van 2017, waarbij meerdere coureurs pech hadden en terugvielen. "Vorig jaar zagen we hier een bijzonder spectaculaire race. Hopelijk kunnen we dit weekend profiteren van drama." "Vorig seizoen hadden we een lastige race. We hadden het moeilijk omdat de enige echte inhaalmogelijkheid zich aan het einde van het lange rechte stuk bevindt. Nu wordt het weer lastig voor ons, maar we gaan zien wat we kunnen uitrichten in 2018."

Teamgenoot Fernando Alonso wist al drie keer punten te behalen. Q3 halen is echter nog niet gelukt. Alonso weet naar eigen zeggen waar de zwaktes van de MCL33 liggen: "We weten waar we ons moeten verbeteren. We nemen iedere Grand Prix onderdelen mee om te testen, maar we verwachten geen grote verbetering aan de Kaspische Zee." Alonso gaat 'het maximale geven' om een goed resultaat neer te zetten tijdens de vierde race van het seizoen: "Hier behaalden we vorig jaar onze eerste punten van het seizoen. We willen dit jaar opnieuw in de punten eindigen. Dat is ons doel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"