Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne wil knallen in 2018: 'Kijk al uit naar wintertesten'

Het F1-seizoen 2017 was er voor Stoffel Vandoorne en Mclaren een van vaak slikken, rustig doorademen en vooral niet in woede uitbarsten. Het werd een opeenstapeling van teleurstellingen, voornamelijk door de Honda-motor.

In het eerste deel van het seizoen moest Vandoorne zijn weg nog vinden in de Formule 1. De Belg legde het flink af tegen de ervaren Fernando Alonso, maar kende ook veel pech. In de tweede helft van het seizoen waren de twee McLaren-coureurs beter aan elkaar gewaagd. Met de komst van de Renault-motor liggen er kansen voor McLaren om minimaal voorin de subtop mee te draaien. " Met de nieuwe motor van Renault liggen er veranderingen in het vooruitzicht", laat hij aan Sportweekend weten.

Aan ambitie ontbreekt het niet bij Vandoorne en McLaren. Het team zet in op podiumplaatsen en misschien wel meer. " Hopelijk kunnen we McLaren weer naar de top loodsen. Iedereen in het team is supergemotiveerd. We kijken nu al uit naar de wintertesten in Barcelona." Dat 2017 een zwaar teleurstellend seizoen voor hem was, met twee zevende plaatsen voor Vandoorne als hoogtepunt, stopt hij niet onder stoelen of banken. " We hebben dit jaar ver onder de verwachtingen gepresteerd. Ik heb zelf ook geen perfect seizoen achter de rug. De start was niet denderend, maar ik heb progressie gemaakt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"