Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne zegt Formule 1 gedag in Abu Dhabi: "Mixed feelings"

Ruim twee jaar geleden lag de hele wereld aan de voeten van Stoffel Vandoorne. Nu, twee F1-seizoenen later, wordt de Belg bij het grof vuil gezet. In Abu Dhabi mag hij zijn laatste kunsten tonen in een McLaren.

Wie er in 2016 had gezegd dat Stoffel Vandoorne de teleurstelling van de seizoenen 2017 en 2018 zou worden, werd vierkant uitgelachen. De Belg zegevierde in nagenoeg alles met vier wielen op weg naar de Formule 1 en scoorde in zijn debuutrace in 2016 direct een WK-punt. Twee seizoenen later is de koek op: Vandoorne stelde teleur, liet weinig van zich horen op de baan en was ook daarbuiten te lief. McLaren zegde hem de wacht aan en andere teams zijn niet geïnteresseerd in het voormalig toptalent.

"Het wordt een weekend met gemengde gevoelens. Ik heb twee jaar in de Formule 1 doorgebracht als coureur van McLaren en ben al vijf jaar lang onderdeel van het team, waarin ik vele vrienden heb. De geweldige relatie met McLaren maakt een groot deel uit van mijn leven. Zondag maak ik voor de laatste keer mijn opwachting als McLaren-coureur, een emotioneel moment, maar ook het juiste moment om dit hoofdstuk van mijn carrière af te sluiten." Vandoorne vervolgt zijn carrière in de Formule E, maar wil met een mooi resultaat de Formule 1 gedag zeggen. "Ik wil het seizoen 'on a high' afsluiten en bewaar mooie herinneringen aan Abu Dhabi." "Voor mij ligt nu een spannende, nieuwe uitdaging die over enkele weken al begint, maar voor nu wil ik genieten van iedere seconde in de McLaren tijdens dit weekend."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen