© McLaren

Nieuwsoverzicht

Vandoorne zegt Formule 1 gedag in Abu Dhabi: "Mixed feelings"

20 nov. 2018 17:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Ruim twee jaar geleden lag de hele wereld aan de voeten van Stoffel Vandoorne. Nu, twee F1-seizoenen later, wordt de Belg bij het grof vuil gezet. In Abu Dhabi mag hij zijn laatste kunsten tonen in een McLaren.

Wie er in 2016 had gezegd dat Stoffel Vandoorne de teleurstelling van de seizoenen 2017 en 2018 zou worden, werd vierkant uitgelachen. De Belg zegevierde in nagenoeg alles met vier wielen op weg naar de Formule 1 en scoorde in zijn debuutrace in 2016 direct een WK-punt.

Twee seizoenen later is de koek op: Vandoorne stelde teleur, liet weinig van zich horen op de baan en was ook daarbuiten te lief. McLaren zegde hem de wacht aan en andere teams zijn niet geïnteresseerd in het voormalig toptalent.

"Het wordt een weekend met gemengde gevoelens. Ik heb twee jaar in de Formule 1 doorgebracht als coureur van McLaren en ben al vijf jaar lang onderdeel van het team, waarin ik vele vrienden heb. De geweldige relatie met McLaren maakt een groot deel uit van mijn leven. Zondag maak ik voor de laatste keer mijn opwachting als McLaren-coureur, een emotioneel moment, maar ook het juiste moment om dit hoofdstuk van mijn carrière af te sluiten."

Vandoorne vervolgt zijn carrière in de Formule E, maar wil met een mooi resultaat de Formule 1 gedag zeggen. "Ik wil het seizoen 'on a high' afsluiten en bewaar mooie herinneringen aan Abu Dhabi."

"Voor mij ligt nu een spannende, nieuwe uitdaging die over enkele weken al begint, maar voor nu wil ik genieten van iedere seconde in de McLaren tijdens dit weekend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen