Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur belde Wolff over Hamilton: "Dat was het moeilijkste"

Ferrari-teambaas Fred Vasseur moest twee lastige belletjes plegen toen hij Lewis Hamilton had binnengehaald. Vooral het gesprek met Toto Wolff was pittig, vertelt de Fransman.

Wolff Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton naar Ferrari: iets wat een paar weken geleden nog onmogelijk leek, gaat vanaf 2025 dan toch echt gebeuren. De Brit verlaat Mercedes na twaalf jaar en gaat een nieuwe uitdaging bij de Scuderia aan. Hamilton wordt bij Ferrari herenigd met Fred Vasseur, de teambaas waar hij de Formule 3- en GP2-titel mee binnenhaalde.

In die zin komt de transfer misschien niet als verrassing, want Hamilton en Vasseur konden altijd goed door een deur. Toch was het niet makkelijk om Hamilton binnen te halen, vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365.

"We onderhouden nu al meer dan 20 jaar een goede relatie", stelt Vasseur. "We hadden altijd contact om over verschillende dingen te praten en zo kwam het eigenlijk vanzelf. Ik weet niet wat makkelijk was en wat niet, maar het ging stap voor stap."

Bellen

Het gevolg was wel dat Vasseur Carlos Sainz en Toto Wolff slecht nieuws moest brengen. Sainz gaat op zoek naar een nieuw team, terwijl Wolff zijn grote parel kwijtraakt bij Mercedes. "Zoals je je kunt voorstellen, was het niet het makkelijkste gesprek van mijn leven met Carlos. Het gesprek met Toto was echter het moeilijkste!"

Maar was het ook oneerlijk om Sainz zo opzij te zetten? "Oneerlijk is niet het juiste woord, want als Ferrari moet je ook rekening houden met de kans om Lewis te strikken. Hij is de grootste persoonlijkheid in de sport, de man met de meeste ervaring, dus het is een fantastische kans voor ons. Het heeft niets met Carlos te maken. Hij heeft het vorig jaar geweldig gedaan en ik weet zeker dat hij het dit jaar ook geweldig zal doen. Hij is erg professioneel en we hebben een goede persoonlijke relatie. Maar het is zoals het is en we moeten ons op de toekomst richten."

Volgens Vasseur heeft de komst van Hamilton geen invloed op de positie van Charles Leclerc, die recent zijn Ferrari-contract langdurig verlengde. "Charles maakt al jaren deel uit van de Ferrari-familie. We kennen elkaar erg goed en ik heb een goede relatie met zijn management. Het was een directe, makkelijke en duidelijke beslissing, maar we kennen ook de vaardigheden van Charles."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract