© Sauber

Nieuwsoverzicht

Vasseur: 'Sauber kan leren van Force India-comeback'

14 mrt. 2018 06:30 Koen Bakker 0 reacties
Sauber kan volgens teambaas Frédéric Vasseur veel leren van Force India. Het team kan naar boven kijken in 2018 dankzij de Ferrari-motor en de financiële steun van Alfa Romeo.

Opbouwen heeft tijd nodig volgens Vasseur

Sauber wist sinds 2012 geen podiumplaats meer te behalen. Vorig seizoen was het middenveld zelfs erg ver weg voor het Zwitserse team. 

Teambaas  Frédéric Vasseur heeft dan ook als eerste doel om de aansluiting te hervinden met de rest van het veld: "Vanzelfsprekend wil Alfa Romeo zich niet in deze positie bevinden. Het middenveld bijhalen is ons eerste doel. We zitten er nog te ver achter, maar vorig jaar zaten we nog verder weg." 

"Als we in staat zijn om de rest bij te halen worden we interessanter voor coureurs, engineers en sponsoren." 

Vasseur weet dat een team opbouwen tijd nodig heeft. Dat bewijzen zowel de subtoppers als Force India, maar ook de grote teams als een Red Bull en Mercedes.

"Het is een project van middellange termijn en we hebben daar langer voor nodig dan een of twee seizoenen. Force India had het ook zwaar achteraan de grid. Nu hebben ze een sterk team staan en werden de afgelopen twee jaar constant vierde, vijfde en zesde. Maar dat heeft tien jaar geduurd."

"Kijk naar Red Bull 10 jaar geleden en Mercedes zeven jaar geleden. Het kostte hen ook jaren om mee te vechten voor de wereldtitel en deze te winnen." 

2018 moet een seizoen van progressie worden. Vasseur wil iedere race zien dat zijn team dichterbij komt aan het middenveld.

"We starten behoorlijk achter het middenveld, maar dat heeft tijd nodig. We moeten iedere week gewoon beter worden. Het doel in Australië moet niet zijn om het middenveld al bij te halen. We moeten in Bahrein beter zijn dan in Australië, dat is iedere Grand Prix het doel; beter zijn dan de vorige keer." 

Over de groei van het team zegt de Fransman: "We zijn van 320 medewerkers naar 400 gegaan en gedurende dit seizoen gaan we misschien wel naar 450 medewerkers. Je neemt er twintig aan, reorganiseert een beetje, enzovoorts. Zo gaan die dingen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen