Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur ergert zich aan journalist: "Kopieer dat maar!"

Fred Vasseur zag tijdens de Grand Prix van Japan zijn team een prima prestatie leveren. Dankzij dit resultaat kwamen er opnieuw vragen of hij er wel verstandig aan heeft gedaan om Lewis Hamilton zo vroeg in het jaar aan te kondigen als vervanger van Carlos Sainz. De teambaas van Ferrari is daar helemaal klaar mee.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het werd uiteindelijk een prima weekend voor Ferrari. Ondanks de niet al te beste kwalificatie, waarbij vooral Charles Leclerc teleurstellend was, ging het team terug naar Maranello met een P3 en een P4. Teambaas Fred Vasseur was dan ook tevreden met de prestaties van zijn team.

"Al vanaf het begin van het seizoen zijn we veel beter met het managen van de banden," aldus Vasseur in de mediasessie waar ook RacingNews365 bij aanwezig was. "In Djedda konden we aan het einde nog de snelste ronde neerzetten en ook in deze race waren we daar dichtbij. We hebben een goede stap vooruit gezet, maar zijn er nog niet."

De zondag ging dan ook zoals gewenst volgens Vasseur: "Ik denk dat alles erg goed ging op de zondag. De strategieën werkte voor beide coureurs, gezien de positie waar ze in lagen. Bandenmanagement was onder controle, de pitstop waren goed. Al met al een prima dag van het team."

Vooral de prestaties van Carlos Sainz zorgen ervoor dat Vasseur, opnieuw, vragen krijgt over of hij Lewis Hamilton niet te vroeg heeft gecontracteerd. Een journalist wil dan ook een alternatief universum bespreken waarin dit niet het geval is. Nog voor deze journalist zijn vraag kan afmaken, kapt Vasseur het hardhandig af. De teambaas is niet langer gediend van dusdanige vragen: "Ik hoef niet elke week dezelfde soort vragen. Kopieer en plak mijn reactie van vorige week maar. Volgende alsjeblieft." Het zorgt voor wat consternatie in de zaal, zelfs de persvoorlichter van Ferrari is het even kwijt. Zij vervolgt vervolgens de sessie: "Geen vragen meer over Lewis, oké?"

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'