Vasseur erkent dat Giovinazzi door Ferrari naar voren is geschoven

25 sep. 2018 15:05 René Oudman 0 reacties
Het rijdersduo van Sauber bestaat volgend jaar uit een Fin en een Italiaan: naast Kimi Raikkonen zal Antonio Giovinazzi zijn opwachting maken achter het stuur van één van de door Ferrari-aangedreven wagens. De 24-jarige Italiaan is geen onbekende voor het team: komend weekend zal hij namelijk voor de derde keer dit jaar een vrijdagtraining voor zijn rekening nemen.

Bovendien maakte Giovinazzi anderhalf jaar geleden zijn Formule 1-debuut namens het team van Sauber. In Australië en China 2017 verving hij de destijds geblesseerde Pascal Wehrlein. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur is in zijn nopjes met de vaste aanstelling van Giovinazzi voor 2019 en erkent dat de Italiaan Leclercs positie overneemt, en dus door Ferrari naar voren is geschoven.

"Eindelijk kunnen we ons rijdersduo voor het volgende Formule 1-seizoen presenteren", klinkt een tevreden Vasseur. "Kortgeleden heeft Kimi Raikkonen zijn krabbel onder een verbintenis met Sauber gezet en zodoende hebben we een zeer ervaren coureur aan boord, die de ontwikkeling van onze wagen en ons team in het geheel in een stroomversnelling kan zetten."

"De tweede rijder wordt in samenwerking met Alfa Romeo gepresenteerd: Antonio Giovinazzi neemt de plaats in van Charles Leclerc, die na dit seizoen voor Ferrari uit zal komen. We werken al een tijdje samen met Antonio en hij heeft meermaals bewezen over veel potentie te beschikken. Voor volgend jaar is het doel om te blijven groeien als Alfa Romeo Sauber, om te kunnen knokken voor posities die er toe doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen