Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Vasseur: "Het bewijs dat we Red Bull tot fouten kunnen dwingen"

Ferrari-teambaas Fred Vasseur is een blij man na de Grand Prix van Australië. De dubbelzege is volgens hem het bewijs dat de Scuderia Red Bull onder druk kan zetten indien ze de zaakjes op orde hebben.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Ferrari was de Grand Prix van Australië een groot succes. Max Verstappen viel vroeg uit, waarna Carlos Sainz en Charles Leclerc een dubbelzege binnensleepten. Sowieso was de Scuderia op dreef, want het was maar de vraag of Verstappen zonder uitvalbeurt wel de winst had kunnen pakken. Ferrari kon Red Bull uitdagen en dat was een verrassing na de dominante vertoningen in Bahrein en Saoedi-Arabië.

Maar weet Ferrari-teambaas Fred Vasseur waarom het verschil tussen Red Bull en Ferrari kleiner was in Australië? "Nee, want ik ben niet gefocust op Red Bull. Wij hebben een enorme stap gezet. Het klopt dat we vorig jaar over één ronde ook niet heel slecht waren, maar ik denk dat we vooral beter zijn geworden op verschillende bandencompounds en qua stints. De auto is veel fijner te besturen en de coureurs kunnen hem veel makkelijker ontwikkelen."

Uitdagen

Vasseur ziet Ferrari groeien. "Ik denk dat we vertrouwen opbouwen, maar dat was aan het einde van vorig seizoen ook al zo. Dit weekend is het bewijs dat we Red Bull een beetje onder druk kunnen zetten als alles samenvalt. Ik ben er alleen niet zeker van dat we dat elk weekend voor elkaar gaan krijgen. Maar als ze onder druk staan, gaan ze meer fouten maken, dus we moeten dit voortzetten."

Ferrari kwam vorig jaar ook goed voor de dag in Las Vegas, waar graining ook een probleem was. Is dat toevallig? "Ik weet niet of het toevallig is, maar we zijn sterk als die situatie zich voordoet. Maar Charles was in Djedda ook in staat om de snelste raceronde te rijden in de slotfase. Dat betekent dat we de goede richting op gaan als het om bandenmanagement gaat. Ik wil alleen nog niet te snel conclusies trekken."

Er is wel naar bandenmanagement gekeken in de winter, stelt Vasseur. "Ik weet niet of het een ontwikkelingsrichting betreft, maar het is waar dat de auto vorig jaar moeilijk te besturen was in de race. We moesten een stapje extra zetten, waardoor we de banden beschadigden. Dan kom je in een negatieve spiraal terecht. De coureurs weten bij deze auto beter wat de limieten zijn. Daarom is het ook makkelijker om de banden te managen. Ze hebben meer controle."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract