Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vasseur: "Het zou frustrerend zijn als Leclerc toen blij was geweest!"

Het gaat nog niet lekker dit seizoen bij Ferrari. Bij Charles Leclerc zinkt de moed af en toe dan ook in de schoenen. Gelukkig maar, oordeelt zijn teambaas. Het zou gek zijn als het niet zo was.

Charles Leclerc krijgt dit seizoen tik na tik te incasseren. In de eerste race deed hij weinig mis en was hij op weg naar een podiumfinish toen zijn motor het begaf. Twee weken later moest hij daarom in Saoedi-Arabië al een gridstraf incasseren. Nog eens twee weken later viel hij in ronde één uit. De moed zou je spontaan in de schoenen zinken, maar volgens teambaas Fred Vasseur is zijn stercoureur nog altijd gemotiveerd, ook al lijkt het direct na de race misschien niet altijd zo. Volgens de Fransman is het maar goed ook, want er zou ergens iets niet kloppen als Leclerc met een grote glimlach voor de camera's verschijnt. "Ik twijfel niet aan de motivatie van Charles", vertelt Vasseur aan onder meer RacingNews365 . "De start van het seizoen was niet goed, met een DNF in Bahrein en de straf in Djedda, gevolgd door de DNF in Melbourne. Dat was niet het plan, maar de motivatie is er nog steeds. Mijn relatie met Charles is goed en dit zal zijn humeur niet beïnvloeden. "Natuurlijk is de frustratie er nog steeds als je kort na de race een coureur interviewt. Natuurlijk kunnen ze dan niet blij zijn. Ik zou juist heel gefrustreerd zijn als een coureur in die situatie blij en relaxed zou zijn! Het belangrijkste voor mij is dat iedereen gemotiveerd blijft, de neuzen dezelfde kant op staan en iedereen het team steunt."

Topsfeer bij Ferrari

Vasseur is zelfs blij verrast over de goede moed intern bij Ferrari, zeker na de desastreuze seizoensstart. Beide coureurs blijven zich ook volledig inzetten, zo vertelt de kersverse Ferrari-teambaas. "Sainz zat bijvoorbeeld na de GP van Australië al meteen weer in de simulator en Charles komt een week later uitgebreid aan de beurt. Aan de motivatie zal het dus niet liggen. De resultaten zijn natuurlijk niet wat we hadden verwacht, maar dat snapt iedereen." "Het humeur in het team is ongelooflijk goed gezien de resultaten die we hebben behaald", vervolgt hij al lachend. "Iedereen is zeer gemotiveerd en gefocust. De coureurs steunen ons en de stemming in het team is meer dan goed." "Ook de relatie met het Ferrari-management is heel positief. Natuurlijk hebben we niet de resultaten behaald die we verwachtten, maar we werken er met zijn allen aan om de situatie te verbeteren", zo sluit Vasseur zijn verhaal af.

Viaplay
x
Lando vs. Max McLaren stapte naar FIA om rijgedrag Verstappen