Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur kreeg bijzondere hulp bij nieuwe rol als Ferrari-teambaas

De kersverse Ferrari-teambaas Fred Vasseur staat er niet alleen voor bij zijn nieuwe werkgever. Onder meer zijn voorganger stond hem bij in de overgangsperiode bij Ferrari en zelfs Jean Todt zal Vasseur en de Scuderia gaan helpen.

Vasseur Todt 2013
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Ferrari de wereldtitel Formule 1 verloor van Red Bull werd het tijd voor een wisseling van de wacht bij de teambaas van de Scuderia. Mattia Binotto koos ervoor om te vertrekken, waarna Fred Vasseur al snel werd aangekondigd als de opvolger van de teambaas. De voormalig Alfa Romeo-teambaas vond het een erg prettige transitie.

Daarbij kreeg hij hulp van Binotto, zo legt hij uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Het proces was kristalhelder. Na Abu Dhabi hadden we de eerste gesprekken en het was een snel proces. Daarna had ik een telefoongesprek met Mattia en bij de overdracht heb ik hem ook ontmoet. We hebben hier een gesprek onder vier ogen gehad."

"Het was dankzij de tips van Mattia dat het zo ging. Ik waardeer het dat hij wachtte op mij om alles samen te bespreken", aldus de nieuwe teambaas van het Italiaanse topteam.

Ook Todt springt bij

Ook krijgt Vasseur de hulp van nog een voormalige Ferrari-teambaas, niemand minder dan Jean Todt. De landgenoot van Vasseur was in de gloriejaren van Michael Schumacher mede verantwoordelijk voor grote successen bij Ferrari en de tips en tricks zijn volgens de nieuwe teambaas van de Scuderia meer dan welkom.

"Ik heb natuurlijk wat gesprekken met Jean gehad omdat hij betrokken bleef bij de F1-wereld. We hebben een aantal weken geleden wat WhatsApp-berichten uitgewisseld en ik zal hem snel ontmoeten. Al het advies is welkom, dat is zeker, maar het is ook weer lastig om de situatie van nu te vergelijken met 1994, 1995 en 2022."

"Ik ken hem verder al meer dan twintig jaar. Hij was nooit al te ver weg in mijn carrière. Ik denk dat het logisch is om dit alles met hem te bespreken, maar het is geen consultant. Ik zie Jean als iemand waar ik een warme band mee heb en niets anders", aldus Vasseur.

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?