Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur moet gissen naar puntenachterstand op Red Bull: "We moeten ons daar op focussen"

Ferrari heeft het, sinds de magistrale overwinning die Charles Leclerc in Monaco boekte, aardig lastig in de strijd met de concurrentie. Teambaas Frederic Vasseur is echter stellig over de focus van de Italiaanse renstal.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft het de afgelopen weken ontzettend lastig en de Italiaanse renstal moet regelmatig haar meerdere erkennen in de concurrentie. Na een geweldige beginfase van het seizoen, waarin Charles Leclerc en Carlos Sainz al een race wisten te winnen, ging het vanaf de Grand Prix van Canada bergafwaarts. Leclerc verklaarde tijdens het raceweekend op Silverstone al waar dat mogelijk aan kon liggen, maar het achterhalen van de oorzaak is pas stap één in de zoektocht naar performance.

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur weet ook dat de concurrentie hun voorsprong in het kampioenschap de afgelopen weken steeds verder uit kon breiden, maar de Fransman gaf tegenover onder meer RacingNews365 aan dat hij op dit moment geen ruimte heeft om zich daar druk om te maken. "Ik let daar op dit moment echt niet op. Als je me nu vraagt op welke plek we staan in het klassement, weet ik toevallig dat het de tweede plek is omdat ik er vaker vragen over beantwoord." 

"Maar ik heb echt geen idee hoeveel punten we achter Red Bull staan en hoeveel punten we nog voorsprong hebben op het team op de derde plek, wat waarschijnlijk McLaren zal zijn. Maar dat onderwerp is op dit moment echt niet aan de orde. We moeten ons nu focussen op het zoeken naar performance. We moeten weer terug naar de situatie waar we in Monaco of Imola in zaten, toen we nog voor pole en de overwinning konden vechten. Er komen nog twaalf races aan in het kampioenschap, dus dat is bijna een heel kampioenschap op zichzelf. Dat betekent dat we nog genoeg tijd hebben om de boel bij wijze van nog tien keer te veranderen."

Vasseur kan overigens niet onder stoelen of banken steken dat die tegenvallende resultaten wel wat uit de lucht kwamen vallen, want de tests in de windtunnel leidden toch tot andere verwachtingen. "Ik kan natuurlijk niets zeggen over 2020, 2021 of 1994, maar de afgelopen zestien maanden hadden alle updates die we brachten een hele goede correlatie met onze tests in de windtunnel. Dat was een van de sterkere kanten van ons team. We konden relatief kleine updates brengen die wel telkens voor verbetering zorgden, maar met dit pakket hebben we gewoon moeite."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'