Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Vastberaden Ocon gaat voor het podium in comeback-jaar

Het was dit seizoen een unicum voor Renault, dat het tijdens de Grand Prix van Italië op eigen kracht in de buurt van het podium wist te komen. De Franse renstal is van plan om in 2020 waker vooraan mee te kunnen doen en ook Esteban Ocon, de nieuwe coureur van het team, deelt die ambitie. Hij wil volgend jaar zijn eerste podium scoren.

Renault Ocon Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Een jaar naast de zijlijn heeft de ambities van Esteban Ocon niet geschaad. De drieëntwintigjarige Fransman keert komend seizoen terug in de Formule 1 bij het team van Renault en heeft grote plannen voor zijn derde volledige jaar in de sport, zo geeft hij te kennen in gesprek met RMC.

"Het is mijn persoonlijke doel om volgend jaar op het podium te staan. Als we in staat zijn om een dergelijk resultaat te boeken, dan is dat het bewijs dat we een grote stap vooruit hebben gemaakt. We zullen eerst moeten afwachten en kijken waar we staan met de auto, op basis daarvan kunnen we dan met het team serieuze doelstellingen gaan formuleren voor het seizoen", begint Ocon.

Hoewel Renault in 2019 aan terrein toe heeft moeten geven ten opzichte van het voorgaande jaar, denkt Ocon niet dat het op die positie zal blijven hangen. "Renault heeft voor komend jaar hogere ambities. We zijn niet van plan om ook in 2020 weer als vijfde te eindigen in het constructeurskampioenschap", besluit de getergde teamgenoot van Daniel Ricciardo.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'