Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Vd Garde apetrots op 'bijzonder ventje' De Vries: "Dit gebeurt met een reden"

Giedo van Garde is maar wat trots op wat zijn goede kameraad Nyck de Vries heeft laten zien in de Formule 1 GP van Italië. Hij maakte de Fries enkele jaren van dichtbij mee en zag hem in die tijd veranderen. Zijn snelheid echter was altijd al onomstreden.

De Vries Van der Garde RTN
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Racing Team Nederland

In gesprek met RacingNews365 komt Giedo van der Garde superlatieven tekort om Nyck de Vries te typeren. Hij benadrukt herhaaldelijk hoe trots hij is op zijn goede vriend, maar ook zonder dat te benoemen, klinkt dat overduidelijk door in hoe Vd Garde over hem spreekt.

De twee werkten bijna drie jaar lang nauw samen bij Racing Team Nederland. De Formule 1-carrière van Vd Garde zat er toen al op hij en zat als zodanig in een andere fase van zijn carrière als De Vries, maar de twee leerden volgens de voormalig Caterham F1-coureur heel veel van elkaar.

En niet alleen dat, Vd Garde zag De Vries ook veranderen onder de vleugels van het kameraadschappelijke team van Frits van Eerd: "Het is echt een bijzonder ventje", begint hij wat cryptisch, maar hij bedoeld het zeer positief: "Wat echt benoemd moet worden is het feit dat hij echt knetterhard werkt. Hij is ontzettend eager en was in het verleden soms misschien wel té eager."

Een wijze levensles voor De Vries

Wat men De Vries vanuit Racing Team Nederland dan in het bijzonder mee heeft kunnen geven? "Soms wilde hij misschien wel wat te veel, was hij té serieus. Uiteindelijk moet je ook een beetje kunnen genieten van het leven eromheen en van de dingen die je meemaakt. Ik durf wel te stellen dat wij met Racing Team Nederland daar een mooie rol in hebben gespeeld."

"Iedereen werkt op zijn eigen manier, maar je moet er ook voor open staan om te zien hoe anderen in het leven staan en hoe anderen met hun sport omgaan. Ik denk dat het voor hem een wijze levensles was om te zien hoe wij als Racing Team Nederland omgingen met resultaten en prestaties. Op het circuit was het altijd heel serieus en daar vochten we ook om overwinningen. Daar waren we één team. Maar naast de baan is het ook gewoon belangrijk om lol te hebben, een keer gek te doen en om een biertje te drinken samen."

"Toen heeft hij ook wel gezien hoe het anders kan. Dat vond ik mooi om te zien. Daar werd hij meer ontspannen door en dat viel ook nog eens samen met zijn Formule 2-titel, wat hem ontzettend veel vertrouwen heeft gegeven."

"Ik durf wel te zeggen dat hij bij ons iets ander in het leven is gaan staan, wat relaxter is geworden in bepaalde dingen. Ik zat in een andere fase in mijn carrière, maar dat versterkte elkaar wel. Ik vond het een hele mooie en bijzondere samenwerking."

Wat De Vries liet zien op Monza, verbaast Van der Garde nauwelijks: "Ik heb hem van dichtbij dingen zien doen waarvan ik dacht 'waar haal je dat vandaan?'. Vanuit de samenwerking van toen hoop je natuurlijk altijd dat hij op enig moment zijn F1-debuut gaat maken. En dat lukt dat opeens afgelopen weekend en op een manier waar je U tegen zegt. Dat is heel bijzonder om mee te maken."

"Natuurlijk kan je zeggen dat daar ook geluk bij is komen kijken, maar bij dit soort dingen denk ik dan altijd dat het met een reden gebeurt", aldus Van der Garde, die, kijkend naar de toekomst, maar één advies heeft voor De Vries, zonder daarbij teamnamen of wat dan ook te noemen: "Hij moet zijn hart volgen, ergens gaan racen waar híj zich goed voelt en waar híj perspectief ziet."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"