Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vd Garde: "Belachelijk dat Red Bull Albon in de auto houdt"

Wekelijks neemt niet alleen de kritiek van de Formule 1-wereld op de onderpresterende Alexander Albon toe. Ook Red Bull krijgt er in toenemende mate van langs. Want waarom houdt het team van Max Verstappen nog steeds vast aan Albon?

Het presteren van Alexander Albon was ook in de Grand Prix van Sakhir niet om over naar huis te schrijven. Hij ontsteeg nimmer de middenmoot, dat terwijl grote vedetten voor hem wegvielen en hij op papier toch in de op één na beste auto rijdt. Sterker nog, als je buiten Mercedes rekent, rijdt hij in de beste auto en in Sakhir kon door geblunder buiten Mercedes gerekend worden. De zesde plaats is dan ook ondermaats en gevraagd of Red Bull zich niet hoe langer hoe ongeloofwaardiger maakt door Albon de hand boven het hoofd te houden, antwoordt Giedo van der Garde direct instemmend: "Mee eens. Volledig mee eens. Ik vind het belachelijk dat ze die gozer nog langer in de auto houden. Natuurlijk, ze moeten het jaar met hem afmaken, maar daarna kan het echt niet zo zijn dat hij nog langer bij Red Bull blijft." Duidelijke taal van de Racing Team Nederland-coureur in gesprek met RacingNews365 . Het is voor Van der Garde gissen naar de motieven om Albon zo lang te blijven beschermen als dat het team doet, maar in zijn ogen weegt geen enkel excuus op tegen het onderpresteren van Albon. "Wat er ook achter zit, of het nu gaat om politieke of financiële redenen of noem het allemaal maar op, dit gaat gewoon niet. Max Verstappen wordt niet geholpen, Red Bull wordt niet geholpen, het aanhouden van Albon leidt nergens toe", vervolgt de voormalig Caterham F1-coureur, die ondertussen met lede ogen aanziet hoe Sergio Perez, één van de twee grote sterren van afgelopen weekend, tussen wal en schip dreigt te geraken.

Met alle respect, maar Albon is gewoon een aanfluiting

Giedo van der Garde

"Zet hem er dan in! Hij heeft gisteren weer bewezen hoe geweldig goed hij is. Hij is snel, hij is constant, en is naast Max Verstappen gewoon de beste tweede coureur die beschikbaar is. In de kwalificaties is hij misschien okay, maar in de races is hij echt sterk. En als Red Bull een tweede rijder heeft die vooraan mee kan strijden en net iets achter Max zit, kan het team qua strategie veel meer kanten op en kan het team Mercedes veel meer onder druk zetten." Tot dat laatste is Albon volgens Van der Garde simpelweg niet in staat: "Maar zo'n Albon is met alle respect gewoon een aanfluiting." De vraag of Perez in de vorm waarin hij nu verkeert in één team met Verstappen misschien juist een bedreiging vormt voor Verstappen, beantwoordt hij met een duidelijke 'nee': "Ik denk dat Max echt nog wel iets beter is. Begrijp me echter niet verkeerd. Perez is op sommige circuits heel erg goed en op andere misschien iets minder, maar hij staat er altijd. Hij is ook goed met de banden en ook daarmee kan hij van toegevoegde waarde zijn voor het team." Red Bull ondertussen is er nog niet over uit wat te doen met Albon, zo doen ze het althans voorkomen. Gelooft Van der Garde echt dat er een kans bestaat dat Red Bull vasthoudt aan de Thai? "Dat kan niet, dat kan gewoon niet. Als ze het wel doen, dan zijn ze echt ongeloofwaardig naar de hele buitenwereld toe." Op de vraag of Verstappen met zijn staat van dienst binnen het team niet mag eisen dat men op alle vlakken voor het maximaal haalbare gaat, geeft Vd Garde aan dat hij denkt dat dat ook tot op zekere hoogte wel gebeurt. De suggestie dat Verstappen juist daarom op lange termijn zijn biezen pakt als Red Bull vasthoudt aan Albon, doet hij echter af als pure speculatie. "Ik denk dat Max linksom of rechtsom best wel wat te eisen heeft binnen het team, maar in 2022 komen er natuurlijk volledige nieuwe regels in de Formule 1. Het is nog maar de vraag wie dan de beste auto heeft en wie het beste opgelet heeft. Maar 2022 is nog zo ver weg. Het is nu eerst belangrijk dat ze een goede teamgenoot in het team erbij zetten en dat ze een auto hebben die goed genoeg is om het Mercedes volgend jaar moeilijker te maken."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje