Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vd Garde rekent op ijzersterke Hamilton: "Als hij zich kwaad maakt..."

Lewis Hamilton gaat in 2022 op voor zijn achtste wereldtitel, net als in 2021. Giedo van der Garde gelooft dat hij daarbij gesterkt wordt door hoe de seizoensfinale tegen Max Verstappen vorig jaar is verlopen.

Lewis Hamilton trok vorig jaar tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi aan het kortste eind, terwijl Max Verstappen er met de wereldtitel vandoor ging. De titel was niet onomstreden, aangezien hij profiteerde van een een controversiële call van Michael Masi. Alles kwam hard aan bij Lewis Hamilton. Giedo van der Garde kent Lewis Hamilton uit hun gezamenlijke Formule 3-tijd en als we Vd Garde vragen of die seizoensfinale hem veranderd kan hebben, antwoordt hij in een exclusief interview met RacingNews365 bevestigend. "Ja, zeker. Hamilton liet de afgelopen paar maanden helemaal niets van zich horen, wat misschien een beetje raar en vaag was. Maar goed, misschien had hij echt de tijd voor zichzelf nodig", zo begint de Racing Team Nederland-coureur. "Hij is wel een rijder waarbij, als hij dan eenmaal besluit om door te gaan en hij zich kwaad maakt het beste naar boven kan komen. Ik verwacht een hele sterke Hamilton dit seizoen."

Hamilton in 'fight modus'

Motivatie haalt Hamilton volgens Vd Garde echter niet alleen uit revanchegevoelens, maar ook uit de uitdaging die een nieuwe teamgenoot in de persoon van George Russell mee zich meebrengt. "Hij is natuurlijk ook mega gedreven, omdat hij een goede teamgenoot naast zich heeft. George kan goed kwalificeren, maar ik denk dat de racepace van Hamilton absoluut nog sterker is." Dit alles maakt dat Hamilton volgens de voormalig Caterham F1-coureur het beste in zichzelf naar boven zal halen: "Ik denk dat hij zwaar gemotiveerd is om dit seizoen hard en sterk terug te komen. Ik verwacht een Hamilton in fight modus , die wil gaan voor die achtste titel. "

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi