Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vd Garde roept Binotto op met vuist op tafel te slaan: "Ontzettend dom en jammer"

Giedo van der Garde vindt het tijd worden dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto eens flink met de vuist op tafel slaat. De Nederlandse coureur vindt het 'ontzettend dom én jammer' hoe de zaken op dit moment lopen bij de Scuderia.

De vraag die alom gesteld werd na de Formule 1 Grand Prix van Hongarije was of Ferrari veranderingen in het team moet doorvoeren. "Nee", zo oordeelde Ferrari-teambaas Mattia Binotto zelf. "Ja", zo oordeelt voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde in gesprek met RacingNews365 . "Ik denk dat ze daar wel iets moeten gaan doen. Als je ziet hoeveel fouten ze daar maken, op zondag ook met Charles Leclerc weer. Ik vind het gewoon ontzettend dom én jammer dat zoiets gebeurt. Uiteindelijk hebben zij gewoon een hele goede auto en met die auto moeten ze gewoon tweede en derde worden." Hij rekent in deze dus even buiten Verstappen - "want die was in Hongarije van de buitencategorie." "Maar door dat geklooi met die strategie en het feit dat men vaak helemaal niet zit op te letten en gewoon heel iets anders doen dan de rest, moet er op enig moment in de bovenste lagen van het managementteam door Binotto met de vuist op tafel worden geslagen. Want zo wordt je nooit kampioen." Sterker nog, Vd Garde is van mening dat de titel voor Verstappen nu eigenlijk wel in de knip zit: "Ik durf nu wel te zeggen dat Max Verstappen dit jaar kampioen gaat worden. Ook als je ziet hoe sterk hij gisteren weer reed en hoe strategisch sterk Red Bull weer was. Ik vind dat ongelooflijk."

Binotto mag blijven

Elke verandering die nu zou worden doorgevoerd, werpt volgens Vd Garde dus op zijn vroegst in 2023 zijn vruchten af. Maar moeten die veranderingen in de toplagen van het team doorgevoerd worden? Dat denkt de Racing Team Nederland-coureur niet. "Ik denk dat het weinig zin heeft om gelijk Binotto eruit te gooien", zo analyseert Vd Garde. "Dat creëert juist onrust. Hij is een prima vent, zit daar goed op zijn plek en heeft eigenlijk een prima team om zich heen gebouwd, evenals een goede auto." "Maar de strateeg daarentegen en wellicht de engineer, daar moet je wel een vraagteken bij plaatsen. Die werken natuurlijk samen, maar die samenwerking verloopt niet goed. Dat hebben we gezien in Monaco, later in andere races en ook nu weer. Puur kijkend naar de auto hadden ze veel meer races moeten winnen." "Als dit zo door blijft gaan, win je nooit races", vervolgt hij met een blik op de nabije toekomst. "Dan ga je nooit vechten voor het kampioenschap, want je verspeelt zoveel punten. Dat schiet niet op." Gevraagd of Binotto zijn kop niet een beetje in het zand steekt door aan te geven dat er helemaal niks hoeft te veranderen, spreekt Vd Garde over een keurig PR-praatje: "Hij weet ook wel dat er iets moet gebeuren, want dit kan zo niet verder. Ze hebben met Red Bull samen de beste auto, maar dan val je door strategische fouten buiten het podium. Dat is onbegrijpelijk."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"