Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Vechtersmentailiteit maakt Verstappen de beste F1-coureur van dit jaar"

Max Verstappen legde afgelopen Formule 1-seizoen beslag op de derde plek, een prestatie waarmee hij volgens velen boven het potentieel van de auto uitsteeg. Desondanks doet het volgens Michael Bleekemolen geen recht aan de kwaliteiten van Verstappen, die in zijn ogen gewoon de beste van het veld was.

Leclerc Verstappen gevecht
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als RacingNews365 aan Michael Bleekemolen voorlegt wie in zijn ogen de drie beste Formule 1-coureurs van 2019 waren, komt hij al snel uit bij de namen van Max Verstappen, Charles Leclerc en 'natuurlijk, en een beetje saai wordt het wel', Lewis Hamilton. Doorgevraagd naar wie hij van die drie als allerbeste aanwijst, wijst hij eerstgenoemde aan.

"Dan kom ik uit bij Max Verstappen, omdat hij een extra vechtersmentaliteit toont. Dat is toch net even een tandje anders dan bij de rest", aldus de voormalig Formule 1-coureur, die nog altijd racet.

Dat gezegd hebbende snapt Bleekemolen echter goed dat Hamilton niet altijd een dergelijke mentaliteit tentoon hoeft te spreiden, puur en alleen omdat hij vaak toch al vooraan rijdt: "Het is natuurlijk makkelijker als je in de snelste auto rijdt", vervolgt Bleekemolen, doelend op de uiterst succesvolle W10 van Mercedes. Hij is sowieso onder de indruk van het constante en goede presteren van de Duitse formatie.

"Dat team heeft toch weer het verschil gemaakt door er op alle momenten gewoon te staan, misschien op een enkele race na. Ze zijn altijd in staat om voor de poleposition te gaan en op het moment dat ze die te pakken hebben, weten ze dat altijd om te zetten in een overwinning. Als ze eenmaal vooraan staan, blijven ze ook wel vooraan."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel hebben woorden van gelijke strekking klaar voor het presteren van Max Verstappen in 2019.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez