Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

VeeKay keert zondag terug tijdens IndyCar-race in Mid-Ohio

Rinus van Kalmthout (VeeKay) keert aanstaande zondag terug tijdens de IndyCar-race van Mid-Ohio. De zeer talentvolle Nederlander heeft van de medische staf groenlicht gekregen om terug te keren in zijn bolide.

Na een korte afwezigheid door blessureleed kan Rinus van Kalmthout zondag zijn terugkeer maken tijdens de IndyCar-race in Mid-Ohio. Onlangs raakte VeeKay geblesseerd aan zijn schouder toen hij ten val kwam tijdens een fietstocht, waarna hij ook nog geopereerd moest worden. Inmiddels is de Nederlander hersteld van zijn blessure en heeft hij van de medische staf groen licht gekregen om aanstaande zondag terug te keren in de IndyCar Series.

Daardoor kan de Rookie of the Year van 2020 zijn terugkeer maken op het circuit waar hij zich vorig jaar kon meten met de toppers in de IndyCar Series. In het voortraject richting de IndyCar Series won de Nederlander in het Indy Pro 2000-seizoen zelfs twee races op het Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington, Ohio. VeeKay is logischerwijs zeer blij met zijn relatief snelle terugkeer.

"Gelukkig mag ik weer racen", laat de Nederlander weten in het persbericht. "Het was heel vervelend om de wedstrijd op Road America te moeten missen, maar dankzij hulp van het medische team van de IndyCar en mijn team Ed Carpenter Racing, is mijn herstel spoedig verlopen en kan ik komend weekend weer rijden."

De Honda Indy 200 at Mid-Ohio wordt komende zondag 4 juli – op Independance Day – verreden. De tachtig ronden tellende wedstrijd start rond 18.00 uur Nederlandse tijd.

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen