Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakte al veelvuldig kennis met de muren in Las Vegas

De komende race in de Formule 1 is een van de weinige circuits op de kalender waar Max Verstappen nog niet gewonnen heeft. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk, omdat de laatste race in Las Vegas in 1982 werd georganiseerd.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Twee keer eerder deed het Formule 1-circus Las Vegas aan. Dit was in 1981 en 1982, toen Max Verstappen natuurlijk nog niet eens geboren was. Er werd toen gereden op een circuit, aangelegd op het parkeerterrein van het Caesars Palace Hotel. Nu wordt er gereden op een stratencircuit, dat onder meer over de wereldberoemde 'Strip' gaat. Voor alle coureurs dus een nieuw circuit, waarbij ze niet precies weten wat ze kunnen verwachten.

In de simulator kunnen de coureurs wel al kennis kunnen maken met het stratencircuit in de Amerikaanse gokstad. Verstappen heeft al aangegeven niet echt warm te lopen voor al het spektakel rondom de race en dat hij de baan nog niet echt goed kent. "Er is nog veel te doen. Ik moet nog steeds de simulator doen. Om eerlijk te zijn ken ik het circuit nog niet eens. De laatste keer dat ik het probeerde in het F1-spel, denk ik dat ik meer muren raakte dan dat ik rechtdoor ging", geeft Verstappen aan.

"Dus laten we hopen dat dat niet het geval is als ik daar ga rijden. Maar ja, het zal heel anders zijn dan Brazilië: erg lage temperaturen, natuurlijk 's nachts daar. Stratencircuit. We hebben daar geen ervaring. We kennen de grip van het circuit niet. Helemaal nieuw. Dus misschien zorgt het voor een paar verrassingen. Ik weet het niet."

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"