© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Veel nieuwe motoren in België, bevestiging straffen Bottas en Hülkenberg

24 aug. 2018 11:32 René Oudman 0 reacties
Dat Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg gridstraffen voor de Grand Prix van België op zouden lopen leek zo goed als zeker en op de vrijdagochtend in Spa-Francorchamps is dat bevestigd. De Fin en de Duitser hebben beiden een compleet nieuwe motor laten installeren, waar veel van hun collega-rijders over nieuwe onderdelen beschikken.

Renault

Zodoende is ook Nico Hülkenberg de pineut, al was de Duitser daar voorafgaand aan het Belgische raceweekend al van op de hoogte gesteld. De Duitser krijgt een nieuwe interne verbrandingsmotor, evenals Renault-teammaat Carlos Sainz. Voor de 23-jarige naar McLaren vertrekkende Spanjaard heeft de motorwissel echter geen gevolgen.

Ook Stoffel Vandoorne is voorzien van een nieuwe Renault-krachtbron, maar evenals Sainz levert het de Kortrijkzaan geen straf op. Bij Hülkenberg is Renault radicaal gegaan: de Duitser heeft zes nieuwe componenten in het achteronder. Vandoorne heeft naast de Spec-3 Renault ook een herziene turbolader en een nieuwe MGU-H.

Mercedes

Bij de Mercedes-klanten maakt Bottas gebruik van een compleet nieuwe power unit, de Fin heeft zes van de zes onderdelen laten vervangen. Hamilton heeft op zijn beurt 'slechts' vier nieuwe componenten. De Brit rijdt dit weekend met een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbolader, een nieuwe MGU-K en een nieuwe MGU-H. Lance Stroll, Esteban Ocon, Sergio Pérez en Sergey Sirotkin hebben alles laten vervangen.

Ferrari

Waar Sebastian Vettel een Spec-3 verbrandingsmotor heeft en daarnaast een nieuwe turbolader en een nieuwe MGU-H mag voeren, moet teammaat Kimi Raikkonen het 'slechts' met de Spec-3 motor doen. De Haasjes en de Saubers waren voor de zomerstop al voorzien van de nieuwste Ferrari-motor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen