Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veel tijdverlies Ten Brinke, dagzege voor Depres in Dakar Rally

Nederlander Bernhard ten Brinke kon zijn tweede positie in de etappe van gisteren geen vervolg geven. In zijn Toyota verloor hij meer dan 20 minuten op winnaar Cyril Depres.

Vooraan was het Peugeot dat sterk op kwam zetten met Peterhansel en Depres, maar De Villiers redde de meubelen voor Toyota met een vierde plaats. Op de 267 kilometer lange proef was Depres 48 seconden sneller dan Peterhansel. Bernhard ten Brinke kende diverse kleine problemen en gaf liefst 20 minuten top. Daarmee duikelt hij in het klassement naar een tiende plaats op 17.34 achter leider Depres=s. Sebastian Loeb kende een goede etappe en eindigde als derde op iets meer dan drie minuten. Daarmee domineerde het team van Peugeot met een 1-2-3 in deze etappe.

De grootste crash van de dag kwam op naam van Mini-rijder Bryce Menzies. Hij schreef tijdens een zware crash zijn bolide compleet af. Zijn Mini-buggy raakte daarbij te zwaar beschadigd om door te gaan. Navigator Peter Mortensen bleek bij de crash zijn enkel gebroken te hebben.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"