Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veel tijdverlies Ten Brinke in derde Dakar-etappe, Peterhansel stelt orde op zaken

De top drie van het autoklassement ging volledig op de schop tijdens de derde etappe van de Dakar Rally. Bernhard ten Brinke verloor een half uur en duikelt in het klassement.

Al vroeg in de etappe gaat het mis voor Ten Brinke en verliest hij tijd. Het begint met enkele minuten, maar loopt uiteindelijk op tot een half uur bij de finish. Gisteren nog een van de helden van de dag, vandaag een van de grote verliezers.

Sebastien Loeb, gister nog glansrijk winnaar voor Nani Roma, verloor meer dan veertig minuten. Voor Toyota is het een slechte dag, want De Villiers kampt ook met grote problemen en is nog onderweg. Gisteren was er nog vreugde na het bezetten van de posities één en twee in het klassement, met De Villiers voor Ten Brinke. Vanavond moet Toyota haar wonden likken. Problemen zijn er ook voor Erik van Loon die met een defect stil staat. Onbekend is nog wat het precieze defect aan zijn Toyota is. De Nederlander is nog niet aanbeland bij het derde WP. Grote problemen zijn er ook voor Carlos Sainz, de winnaar van 2018, die al ruim drie uur en dertig minuten aan zijn broek heeft en nog niet halverwege de etappe is. Ondertussen was het Stephane Peterhansel die er eens goed voor ging zitten. Mister Dakar reed anoniem in de rondte tijdens de eerste twee dagen, maar sloeg zijn slag en won de etappe. Pleister op de wonden voor Toyota is dat Nassar Al-Attiyah de leiding in de rally heeft overgenomen. Zijn voorsprong bedraagt bijna zeven minuten op de Mini van Al Rajhi. Ten Brinke kijkt in het algemeen klassement tegen een achterstand van vijfentwintig minuten aan.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst