Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veel waardering voor 'Hooligan Herta': "Hij was sneller dan Giovinazzi én Raikkonen"

Colton Herta en zijn kansen op een F1-debuut in 2023 zijn zo goed als vergaan, maar over zijn uitzonderlijke talent raakt men niet uitgesproken.

Het zou een droom zijn voor Colton Herta. De Amerikaan kon mogelijk een stoeltje veroveren bij Formule 1-team AlphaTauri, maar de FIA geeft hem geen 'vrijstelling' voor het benodigde aantal punten op zijn superlicentie. Dit moeten er 40 zijn om te mogen debuteren in de koningsklasse, maar hij heeft er slechts 32. Voorlopig gaat het plan van Red Bull en AlphaTauri dus niet door, waardoor hij zeer waarschijnlijk in de IndyCar-raceklasse actief blijft. Herta wordt hier dan ook zeer gewaardeerd binnen en buiten het team waar hij voor uitkomt, Andretti Autosport. Racelegende Mario Andretti is bij F1-Insider lyrisch over zijn coureur. Je kan niet iemand leren om snel te zijn. Je bent het of je bent het niet. Er zijn goede coureurs, geweldige coureurs en dan heb je de racers . Die hebben het echt. Hij is een racer." "Toen we erg close waren met een deal met Sauber (voor een F1-debuut met Andretti, red.) spendeerde Colton een week in de fabriek in Hinwil. Op dag drie was hij in de simulator al sneller dan Antonio Giovinazzi en Kimi Raikkonen. Hij heeft pure snelheid. Zelfs als rookie was hij al een en al sensatie: tegen alle verwachtingen in racen zonder fouten te maken. Daar heb je ballen voor nodig."

Norris gaf een bijzondere bijnaam: Hooligan Herta

Herta is niet geheel onbekend met de Formule 1-wereld. De laatste tijd wordt de Amerikaan steeds vaker gezien als kanshebber op een stoeltje, al lijkt het plan nu weer in duigen te vallen door het besluit van de FIA. Zijn kansen zijn echter niet vervlogen en ook na 2023 is er nog een goede mogelijkheid dat hij ergens een kans krijgt. Een aantal F1-coureurs kennen hem al uit de juniorenklassen, zo ook Lando Norris. In de Britse Formule 4-series waren ze teamgenoten, waar de bijnaam 'Hooligan Herta' is geboren. De nu McLaren-coureur noemde Herta zo vanwege zijn onverbiddelijke rijstijl.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'