Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Veelbesproken FIA-president doet stap opzij: minder F1-bemoeienis

FIA-president Mohammed ben Sulayem laat vanaf heden iemand anders zich namens de FIA bemoeien met F1-zaken. Dit heeft volgens de autosportbond echter niets te zaken met recente controverse en was altijd al het plan.

Sulayem FIA Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds zijn aanstelling in december 2021 als nieuwe FIA-president kwam Mohammed ben Sulayem regelmatig in het nieuws. Het afgelopen jaar werkte hij achter de schermen aan het herstructureren van de FIA, maar stond in dat proces juist regelmatig op negatieve wijze in de belangstelling.

Recent nog moest hij ontkennen vrouwonvriendelijke uitspraken te hebben gedaan en ontving hij een boze brief van F1 na uitspraken over een mogelijk prijskaartje van 20 miljard dat aan de raceklasse zou hangen.

Inmiddels heeft hij zijn herstructurering van het FIA-management in ieder geval succesvol afgerond. Zo werd er afgelopen jaar voor het eerst in de geschiedenis van de autosportbond een CEO aangesteld en kwam er een nieuwe Sporting Director. Nu die herstructurering klaar is, doet Mohammed Ben Sulayem een stap opzij wat betreft zijn bemoeienis met de Formule 1. Hij laat die zaken aan Nikolas Tombazis, die de rol van single-seater Director heeft.

Was altijd al het plan

Volgens de FIA was het echter altijd al de bedoeling dat dit zou gebeuren en heeft recente controverse er niets mee te maken. "Het zit al een lange tijd in de pijplijn", zo laat een woordvoerder aan RacingNews365 weten. "Het stond al in zijn manifest tijdens de verkiezingen in 2021. Na een overgangsjaar hebben de nodige wijzigingen doorgevoerd aan de structuur van de FIA, waardoor we in de toekomst efficiënter te werk kunnen gaan."

"De president zal zich nog blijven steeds bemoeien met belangrijke beslissingen en strategische zaken, maar de day-to-day zaken omtrent de Formule 1 worden overgelaten aan Nikolas Tombazis en zijn ervaren team."

In een brief van de president aan de Formule 1 en de teambazen, gezien door RacingNews365, worden F1-baas Stefano Domenicali en de teambazen op de hoogte gesteld van de wijzigingen. Ben Sulayem zal zich volgens die brief nu gaan richten op 'strategische FIA-zaken, samen met mijn managementteam'.

Ook interessant:

In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op

De eerste RN365 F1-podcast van het seizoen is er! Tom Coronel, Rudy van Buren en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel over het nieuwe F1-seizoen, de Red Bull-launch, de nieuwe Red Bull-deal met Ford en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië