© Force India

Nieuwsoverzicht

Veelbesproken Force India-eigenaar wil team niet verkopen

07 jul. 2018 10:58 René Oudman 0 reacties
Hij had zich dit seizoen nog niet vertoond in de paddock, maar op Silverstone was Force India-eigenaar Vijay Mallya eindelijk aanwezig. Het paspoort van de rijke Indiër is, vanwege een juridisch conflict met thuisland India, enkele jaren geleden ingenomen. Zodoende kan Mallya niet buiten Groot-Brittannië, het land waar hij woont, reizen.

"Niemand loopt met een 'te koop'-bord rond"

Na een paar ijzersterke seizoenen, waarin Force India achtereenvolgens vijfde, vierde en nogmaals vierde werd in het constructeurskampioenschap, valt de stal van Mallya in 2018 terug. Renault, Haas en McLaren hebben de equipe waarvoor Sergio Perez en Esteban Ocon uitkomen, ingehaald. Het gebrek aan financiële middelen is volgens velen debet aan de terugval van Force India en een overname, om zo weer wat lucht te krijgen, lijkt aanstaande.

Desgevraagd liet Mallya zich tijdens de teambazenpersconferentie zich ontvallen zijn ‘kindje’ absoluut niet van de hand te willen doen. “Men schrijft al jaren over mijn rol als eigenaar van Force India. Ik ben erg blij dat we in Oostenrijk onze tweehonderdste Grand Prix hebben voltooid. Dat is een grote stap voor ons, als team. Ik weet honderd procent zeker dat je niemand in Force India-kledij zal zien met een groot ‘te koop’-bord.”

“Wat kan ik zeggen?”, vervolgt de Indiër. “Ik lees de geruchten die door de media worden verspreid natuurlijk ook, maar zodra er een goed bod wordt gedaan op onze stal zal ik het overleg met de aandeelhouders aan moeten gaan. Als het zover komt dat we het team daadwerkelijk verkopen, waarvan ik denk dat we dat liever niet doen, zal ik het als eerste vertellen. Tot dan toe zal er waarschijnlijk nog wel veel over worden gesproken in de media”

Force India moest vanwege haar precaire financiële situatie Mercedes naar verluidt al om uitstel vragen omtrent de betaling van geleverde motoren. Mallya ziet een budgetplafond, een maximumbedrag waar elk team zich aan moet houden, daarom bijzonder zitten. “Ik maak me daar sterk voor. Sowieso, de financiële verdeling in de Formule 1 is scheef en men zou daar wat aan moeten doen. Privéteams verdienen dezelfde kansen als fabrieksteams. Tot op heden worden privéteams enkel verslagen door het gebrek aan geld.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen