Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

'Veelpleger' Tsunoda koerst af op gridstraf voor GP Italië

Yuki Tsunoda kan zich opmaken voor een forse gridstraf voor de Formule 1 GP van Italië. Dit omdat hij te veel reprimandes heeft gekregen van de FIA.

Tsunoda Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het lijkt vaak een wat onschuldige straf: een reprimande van de FIA voor een overtreding van een coureur. Echter, aan dergelijke reprimandes kunnen wel degelijk gevolgen kleven, iets waar Yuki Tsunoda als het goed is komend weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van Italië achter komt.

De Japanner van AlphaTauri kreeg op Zandvoort namelijk zijn vijfde reprimande in een jaar tijd, dit omdat hij met losse gordels had gereden, nadat hij zijn auto de eerste keer stilzette tijdens de race. De reglementen schrijven voor dat bij vijf reprimandes, waarvan er minimaal vier voor overtredingen op de baan zijn, een gridstraf van tien plaatsen volgt.

Wat was nou het probleem van Tsunoda?

Het losmaken van zijn veiligheidsriemen maakte deel uit van een opmerkelijk aantal minuten voor Tsunoda en AlphaTauri. Maar wat gebeurde er voor, na en tijdens de pitstop? Tsunoda legt het uit aan onder andere RacingNews365.

"Ik dacht in eerste instantie dat er een probleem was rechtsachter. Dat was voor mij heel duidelijk. Dat is ook waarom mijn engineer mij vertelde de auto stil te zetten. In de data konden we echter niks vinden en dat is waarom we terugreden naar de pits voor nieuwe banden", aldus de Japanner.

"Maar nadien zagen we wél een duidelijk probleem in de data en daarom stopten we definitief. Toen ik weg reed uit de pits, voelde het alsof één wiel wheelspin had. Ik ging krabbend (half zijwaarts, red.) over het rechte stuk, terwijl ik tegen moest sturen."

De FIA later bevestigde dat het om een probleem met het differentieel ging, iets waar Tsunoda op het moment zelf ook al als zodanig inschatte.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf