Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer ziet kansen vervliegen door crash in Moto3-race Australië

Collin Veijer heeft zijn tweede startpositie in Australië niet weten te verzilveren. De Nederlander viel na de start ver terug en crashte zelfs samen met concurrent Ivan Ortola. De Nederlander zag zo zijn kansen op de tweede plaats in het kampioenschap ook slinken.

Veijer Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de kwalificatie wist Collin Veijer nog een knappe tweede plaats te pakken, nadat hij eerder in de sessie hard was gecrasht. Echter bij de start van de wedstrijd viel de Nederlander meteen ver terug. Het is iets dat hem dit seizoen al vaker is overkomen. Veijer reed bij het einde van sector één 'slechts' op de achtste plaats.

Hoe anders was dat voor wereldkampioen David Alonso. De Colombiaan pakte in Japan de titel in de Moto3, maar kwam op Phillip Island niet verder dan de tiende plaats in de kwalificatie. De start van Alonso was wel heel goed, want binnen twee rondes wist Alonso zich te mengen in de kopgroep. Veijer daarentegen bleef een beetje hangen rond de zevende plaats.

De openingsfase van de wedstrijd stond vooral in het teken van meerdere crashes. De race was pas de eerste keer dit weekend dat de jonge coureurs op een droge baan reden en dat was te zien. Het was zoeken naar grip op het iconische circuit in Australië en meerdere coureurs betaalden hier de prijs voor. Het zorgde er ook voor dat de kopgroep groter was dan normaal en er een heerlijke wedstrijd ontstond.

Afzakken

Die grote kopgroep zorgde ervoor dat Veijer na zes rondes afzakte naar P11. De Nederlander laat zich wel vaker afzakken om later in de race terug te vechten, maar dit keer moest hij wel van heel ver komen. Drie rondjes later was Veijer alweer opgeklommen naar de zevende positie. Ondertussen had Alonso wel de leiding al weer te pakken en probeerde de Colombiaan de grote kopgroep uit elkaar te trekken.

Dat lukte niet en daar betaalde uiteindelijk Veijer de prijs voor. Samen met Ivan Ortola ging Veijer onderuit in bocht vier. De twee strijden samen met Daniel Holgado om de tweede plaats in het kampioenschap. Veijer kon verder, Ortola niet. De Spanjaard zocht de pits op en moest lijdzaam toezien hoe Holgado en Veijer nog wel rond reden.

Voor Veijer bleek de missie om alsnog punten te scoren echter een brug te ver. De Nederlander knokte zich uiteindelijk terug tot de achttiende plaats, maar dat was net niet voldoende voor punten. Holgado pakte die wel. De Spanjaard pakte twintig punten door als tweede te finishen. Veijer zakt daardoor terug naar de derde plaats in het kampioenschap en kijkt nu tegen een achterstand van 23 punten aan. David Alonso kwam uiteindelijk als eerste over de streep en pakte zo zijn elfde GP-overwinning van het jaar. Daarmee komt de Colombiaan op gelijke hoogte met het record van Valentino Rossi, die ook in het verleden elf overwinningen wist te pakken in een opstapklasse.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Verstappen zeer optimistisch ondanks mislopen pole: "Daar verloor ik veel tijd"