Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Veijer bedankt voor vroege MotoGP-kans

Natuurlijk droomt Collin Veijer van de MotoGP, maar voor 2025 hoeft de topklasse nog niet bij hem aan te kloppen. Hij zal hoe dan ook bedanken voor die eer.

Veijer leading
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Intact GP

Met Collin Veijer heeft Nederland een ongekende tweewielersensatie in huis. De Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3-coureur strijdt tegenwoordig standaard vooraan mee en lijkt een glansrijke carrière voor zich te hebben. Maar wat als de MotoGP al in 2025 op de deur klopt, zoals het ooit eerder succesvol met Jack Miller deed? Zou hij overstag gaan?

Zijn antwoord is even duidelijk als ronduit volwassen: "Nee", zo klinkt het tegenover onder andere RacingNews365. "Ik denk dat die stap erg groot is en door veel mensen onderschat wordt. Wat Jack heeft gedaan is natuurlijk superknap, maar ik denk dat als je die stap echt wilt maken, je daar helemaal klaar voor moet zijn."

Maar hoe ziet zijn ideale toekomst er dan uit, hoe zit die tijdlijn in zijn hoofd? "Ik wil alles gewoon stap voor stap bekijken en daarbij wil ik niet te ver op de zaken vooruit lopen."

Moto2 zou een logische stap zijn, maar is het met de hierboven geschetste filosofie dan ook een mogelijkheid dat hij nog een jaartje langer in de Moto3 bivakkeert? "Dat ligt eraan....", klinkt het ietwat mysterieus. 

Veijer staat over een kleine vier weken aan de start van de TT van Assen, waar hij natuurlijk aangespoord zal worden door vele Nederlandse fans. Jan Gerbrand Knol, de directeur van het TT Festival, mikt met het evenement op bezoekersaantallen oplopend tot 250.000 man, verspreid over het hele weekend.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"