Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer maakt promotie naar Red Bull-fabrieksteam in Moto2

Hard werken loont, bewijst ook Collin Veijer. De Nederlandse motorsportsensatie, die momenteel bezig is met een fantastisch seizoen in de Moto3, zal vanaf volgend jaar de overstap maken naar de Moto2. Hij zal vanaf 2025 rijden voor Red Bull KTM Ajo.

Veijer Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer heeft zowel in 2023 als dit jaar indruk gemaakt in de Moto3-klasse en dat is niet onopgemerkt gebleven. Langere tijd deden er al geruchten de ronde dat Veijer de overstap zou gaan maken naar het befaamde Ajo-team in de Moto2-klasse en dat is op dinsdag officieel bevestigd. Dat betekent dat de Nederlander vanaf 2025 uit zal komen voor het officiële fabrieksteam van Red Bull in de Moto2-klasse. Een enorme stap die Veijer met zijn geweldige prestaties in de Moto3-klasse heeft afgedwongen. 

Veijer zal bij het Red Bull KTM Factory Racing Team de teamgenoot worden van Deniz Öncü. De bekendste naam bij het Moto2-team is echter de teambaas, Aki Ajo. Hij is een grote naam in de motorsportwereld en werkte in het verleden al samen met kampioenen als Marc Marquez, Brad Binder en Pedro Acosta. Niet de minste namen in de MotoGP-wereld. 

Veijer mag zich in 2025 dus gereed maken om voor een competitief team uit te komen in de Moto2-klasse, maar zal zich voorlopig focussen op het huidige seizoen in de Moto3-klasse. Daar strijdt de 19-jarige Nederlander nog altijd mee om de wereldtitel. Veijer staat op dit moment op de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap op 68 punten achterstand van WK-leider David Alonso. Eerder dit jaar schreef Veijer al de Grand Prix van Spanje op zijn naam. 

Daarnaast eindigde Veijer ook op het podium van de Dutch TT in Assen in 2024. Deze website volgde de weg van het jonge racetalent richting die Grand Prix in een speciale documentaire. Die videospecial kun je terugkijken door op deze link te drukken. 

Hieronder kun je daarnaast de beelden van de contractpresentatie van Veijer bij het Red Bull KTM Factory Racing Team terugzien. 

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder