Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer start Moto3-seizoen met vijfde plaats in Qatar

Moto3-coureur Collin Veijer is tijdens de Grand Prix van Qatar op de vijfde plaats geëindigd. De jonge Nederlander kon de top van het veld goed bijbenen, maar beloonde een sterke race niet met een podiumplaats.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De 19-jarige Collin Veijer is zondag in Qatar aan zijn tweede Moto3-seizoen begonnen. Veijer maakte in 2023 indruk door de Grand Prix van Maleisië te winnen en wil dit jaar een gooi naar de titel doen. Tijdens de eerste Grand Prix in Qatar begon de coureur van Liqui Moly Husqvarna Intact GP vanaf de tiende plaats.

Veijer wist in de eerste ronde een positie te winnen en haakte zijn karretje aan bij de kopgroep. Het toptalent zette zijn opmars voort en profiteerde ook van een crash tussen Jose Antonio Rueda en Ivan Ortola. Na drie rondjes reed Veijer al op de vijfde plaats.

Wel zat het traditioneel dicht bij elkaar in de Moto3. Veijer streed voor wat hij waard was en ook Taiyo Furusato moest er even aan geloven. De Japanner sloeg echter hard terug en pakte zelfs de eerste plaats in een paar bochten tijd. Veijer was daardoor zijn ritme even kwijt en viel terug naar de achtste positie.

Veijer zou na wat schermutselingen nog drie plaatsjes opschuiven, mede door crashes van zijn naaste concurrenten. De Nederlander kon uiteindelijk niet meer om de podiumplaatsen wedijveren en eindigde op de vijfde plaats. David Alonso won de race.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+