Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer verklaart nieuw avontuur in Moto2

Collin Veijer debuteert in 2025 in de Moto2. De Nederlander legt uit hoe die keuze tot stand is gekomen.

Veijer Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Recent werd duidelijk dat Collin Veijer, het grote Nederlandse talent op de motor, naar de Moto2 promoveert. Veijer gaat rijden voor Red Bull KTM Ajo, het fabrieksteam van Red Bull. De Nederlander maakte de afgelopen tijd veel indruk in de Moto3 en pakte dit seizoen de overwinning in Spanje, maar waarom kiest Veijer juist nu voor een Moto2-avontuur? Hij legt het uit tegenover Motorsport.com.

"Vooral met mijn lengte en gewicht wordt het steeds lastiger", stelt Veijer. "De lengte is niet zozeer het probleem, maar meer het gewicht. Dus ik denk dat dit het het perfecte moment was om over te stappen."

Veijer had ook voor IntactGP, zijn huidige werkgever, uit kunnen komen, maar koos voor een andere uitdaging. "Die keuze hadden we wel. We hadden zeker de stap kunnen maken binnen ons huidige team, maar we kijken vooral naar de toekomst op dit moment. Ik denk dat er meer kansen liggen bij KTM."

Wat zijn de verwachtingen voor volgend seizoen? "Ik denk dat we het eerste jaar gewoon als leerjaar moeten zien. Daar moeten we natuurlijk zoveel mogelijk uit gaan halen voor het tweede jaar. Het wordt echt een leerjaar en ik probeer gewoon mijn eigen ding te doen. Gewoon wennen aan het team en de motor zelf. Dus het wordt echt een leerjaar."

RacingNews365 volgde Veijer recent in een speciale documentaire. Die videospecial kun je terugkijken door op deze link te drukken. 

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje