Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Verandering MotoGP-kalender: Acht races in tien weken

Het programma van de Formule 1 gaat flink op de schop door het coronavirus en het is op dit moment zelfs onbekend wanneer de koningsklasse van de autosport van start kan gaan. In de MotoGP-klasse heeft men al een aantal knopen doorgehakt, al weten ook zij logischerwijs nog niet wanneer men van start kan gaan.

Rossi 2020 yamaha
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

De organisatie van de MotoGP-klasse, de Dorna, heeft een opvallende agenda gemaakt. Het slotstuk van een MotoGP-seizoen was altijd al druk, maar lijkt er dit jaar nog veel drukker uit te komen te zien. Zo laat de voorlopige planning zien dat men in tien weken tijd acht races zal rijden. Deze GP's zijn daarnaast verspreid over verschillende continenten, wat zorgt voor een enorme grote logistieke opgave.

Op 27 september staat de Grand Prix van Aragon gepland, vervolgens reist het circus af naar Thailand, Japan, Australië, Maleisië, Amerika, Argentinië en Spanje. In Spanje, op het circuit, van Valencia moet de slotrace op 29 november plaatsvinden, twee weken later dan oorspronkelijk gepland. Daardoor komt het totaal aantal races in de tien slotweken van het seizoen neer op acht races. De Corriere dello Sport berekende dat de tien races verspreid over vier continenten in totaal 62.400 transportkilometers oplevert!

De MotoGP-kalender vormt mogelijk een voorbeeld voor de nieuwe Formule 1-kalender. De teams hebben de FIA deze week in ieder geval de sleutel voor de nieuwe kalender in handen gegeven. Dat betekent dat de FIA de F1-organisatie mogen bepalen wanneer de races plaatsvinden, zonder dat de teams hier een akkoord op hoeven te geven.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"