Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP nieuws

Verandering MotoGP-kalender: Acht races in tien weken

Het programma van de Formule 1 gaat flink op de schop door het coronavirus en het is op dit moment zelfs onbekend wanneer de koningsklasse van de autosport van start kan gaan. In de MotoGP-klasse heeft men al een aantal knopen doorgehakt, al weten ook zij logischerwijs nog niet wanneer men van start kan gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

De organisatie van de MotoGP-klasse, de Dorna, heeft een opvallende agenda gemaakt. Het slotstuk van een MotoGP-seizoen was altijd al druk, maar lijkt er dit jaar nog veel drukker uit te komen te zien. Zo laat de voorlopige planning zien dat men in tien weken tijd acht races zal rijden. Deze GP's zijn daarnaast verspreid over verschillende continenten, wat zorgt voor een enorme grote logistieke opgave.

Op 27 september staat de Grand Prix van Aragon gepland, vervolgens reist het circus af naar Thailand, Japan, Australië, Maleisië, Amerika, Argentinië en Spanje. In Spanje, op het circuit, van Valencia moet de slotrace op 29 november plaatsvinden, twee weken later dan oorspronkelijk gepland. Daardoor komt het totaal aantal races in de tien slotweken van het seizoen neer op acht races. De Corriere dello Sport berekende dat de tien races verspreid over vier continenten in totaal 62.400 transportkilometers oplevert!

De MotoGP-kalender vormt mogelijk een voorbeeld voor de nieuwe Formule 1-kalender. De teams hebben de FIA deze week in ieder geval de sleutel voor de nieuwe kalender in handen gegeven. Dat betekent dat de FIA de F1-organisatie mogen bepalen wanneer de races plaatsvinden, zonder dat de teams hier een akkoord op hoeven te geven.

0 reacties