Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verandert Force India nu wel of niet van naam?

Het team van Sergio Perez en Esteban Ocon staat nog gewoon bekend als Force India maar toch gonst het al enige tijd van de geruchten over een mogelijke naamsverandering. De grote vraag is of dit nog voor de openingsrace in Melbourne wordt doorgevoerd of niet.

Vanochtend presenteerde Force India als één van de laatste Formule 1 teams haar nieuwe bolide aan het grote publiek. Met de VJM11 wil het team opnieuw een gooi doen naar de titel van 'best of the rest'. De afgelopen twee jaar verbaasde Force India iedereen in de paddock door beslag te leggen op de vierde plek bij de constructeurs en daarmee teams als McLaren, Renault en Williams achter zich te laten. Voor het begin van het nieuwe Formule 1 seizoen werd er al over gesproken dat Force India overweegt om van naam te veranderen. Reden hiervoor is om op die manier nieuwe potentiële sponsors aan te trekken die nu misschien vanwege de connectie met India worden afgeschrikt.

Force India COO Otmar Szafnauer laat aan Motorsport.com weten dat het nog steeds wel de bedoeling is om een naamswijziging door te voeren maar dat het een lastig proces is. "Er is nog steeds een grote kans dat we voor de eerste race van het jaar van naam veranderen. We zijn er nog steeds mee bezig maar hebben nog niet vastgelegd wat die nieuwe naam precies moet worden." "Er zijn meerdere partijen bij betrokken zoals de eigenaars, potentiële sponsors en de FOM. Iedereen moet op dezelfde golflengte zitten voordat je een beslissing neemt. Gebeurt het niet voor Australië, dan kan het altijd volgend jaar nog." "Het is beter om het vroeg te doen maar de juiste naam is belangrijker dan de timing. Potentiële sponsors hebben al gezegd dat ze interesse hebben als we van naam veranderen. Daarom moeten we tegen 2019 de juiste naam hebben."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'