Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris verwacht een duidelijke straf voor Verstappen: "Wat hij deed, mag gewoon niet"

Voor Lando Norris is het heel helder dat Max Verstappen een straf moet krijgen na het incident in de kwalificatie voor de Japanse Grand Prix.

Het ging bijna helemaal mis in het slot van de kwalificatie toen Lando Norris tijdens zijn outlap op hoge snelheid voorbij de langzamer rijdende Max Verstappen, die overigens ook bezig was aan een outlap, wilde gaan. De Nederlander maakte een stuurbeweging en Lando moest het gras opzoeken om een crash te voorkomen. De Brit heeft geen goed woord over voor de actie van Verstappen. Hij concludeert dat Max probeerde zijn positie op de baan te verdedigen net voor het begin van een snelle ronde. "Het was heel duidelijk dat hij probeerde te verdedigen. Er zijn geen regels daarover, maar wat Verstappen deed, dat mag je niet doen. Ik moest een grote crash vermijden. Als ik op de baan was gebleven, waren we zwaar gecrasht", hekelt Norris bij Sky Sports en ServusTV .

Norris: "Dit zou ik nooit hebben gedaan"

Alhoewel er een zogeheten 'Gentlemen's Agreement' is tussen de coureurs, die onderling hebben afgesproken dat er in het laatste deel van een outlap niet meer om positie wordt gestreden, haalt Norris zijn schouders daarbij op. Volgens hem had de Red Bull-coureur andersom hetzelfde gedaan, terwijl Norris zelf nooit zo zou hebben gereageerd als Verstappen. "Voor de laatste bocht wordt er altijd ingehaald, ook al zegt iedereen altijd dat er afspraken zijn dat het niet mag." "Het maakt allemaal niet uit, want Max had waarschijnlijk hetzelfde gedaan als hij in mijn situatie zat, maar wat hij deed zou ik niet hebben gedaan als ik in zijn schoenen stond", is hij stellig. Zijn conclusie is dan ook even kort als krachtig. "Ik verwacht absoluut een straf voor Max."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"