Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Verbaasde Russell zag Red Bull verkeerd met De Vries beginnen: "Dat zég je niet tegen een rookie"

Misschien was hij afgelopen weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van Nederland wel de grote afwezige: Nyck de Vries. Hij is er niet meer bij en volgens George Russell moet de reden daarvoor gezocht worden aan het begin van het seizoen.

De Vries Marko Tost
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 Grand Prix van Nederland had een feestje moeten worden met niet één, maar met twee Nederlanders aan de start. Red Bull echter gooide roet in het eten van Nyck de Vries door zijn stoeltje aan Daniel Ricciardo aan te bieden.

De Vries kwam niet uit de verf in de AlphaTauri, maar volgens George Russell heeft het team daar een grote hand in gehad aan het begin van het seizoen. Als hem gevraagd wordt of hij de wissel destijds verwachtte, antwoordt hij gevat.

"In geen enkel ander team zou ik dat verwacht hebben, maar we weten hoe Red Bull te werk gaat en dat zijn zaken die we maar gewoon hebben te respecteren", zo begint Russell ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Ik heb Nyck niet heel nauw gevolgd tijdens zijn raceweekenden, maar ik heb natuurlijk wel meegekregen hoe Helmut Marko over hem sprak. En dan is AlphaTauri een lastige omgeving om in te zitten als het vertrouwen er niet is."

Wel of geen rookie?

Russell gaat terug naar het begin van het seizoen, toen in zijn ogen misschien wel de basis is gelegd voor de mindere prestaties: "Het zal zijn vertrouwen geen goed hebben gedaan toen hij als rookie zomaar als teamleider werd aangewezen", klinkt hij verbaasd. "Hij was een rookie en daarbij maakt het niet uit dat hij 27 of 28 is."

"Een Formule 1-rookie kan je niet vertellen dat hij de teamleider is, puur omdat hij misschien in meerdere kampioenschappen heeft geracet dan zijn teamgenoot. In mijn ogen bevond hij zich dus altijd al in een lastige situatie en ik leef met hem mee. Ik denk echt dat hij Formule 1-materiaal is, maar hij heeft de kans niet gekregen."

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen