Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbaasde Verstappen reageert op chaos in Australië: "Het was een zooitje"

Max Verstappen won in Australië, maar er kwam wel van alles op hem af. In de slotfase ging het achter hem nog goed mis. De Red Bull-coureur snapt niet dat het zover was gekomen.

Max Verstappen verloor bij de start van de GP van Australië meteen de leiding aan George Russell, en ook een gretige Lewis Hamilton kwam meteen langszij. Hij deed het voorzichtig, vertelt Max na afloop. "We hadden een slechte start. In de eerste ronde was ik voorzichtig. Ik had veel te verliezen, Mercedes veel te winnen. Daarna was de pace goed, dat kon je meteen zien. We zaten er meteen bij en wachtten op DRS om aan ze voorbij te laten gaan."

Uitstapje

In de slotfase deed Verstappen de harten van de Nederlandse fans even wat sneller kloppen toen hij van de baan ging, maar het was slechts een kortstondig uitstapje. Hij kan er wel over grappen. "Ik heb de stad Melbourne een pleziertje gedaan. Ik heb wat gras gemaaid, dus dat hoeven ze niet meer te doen. Ik verremde me een beetje, maar ik wilde de banden niet blokkeren, dus dan maar het gras op. Ik had een goede marge, dus ja", zo haalt hij zijn schouders op. "Het is geweldig om hier te winnen. Mijn eerste in Australië, ook voor het team was het even geleden hier. Ik ben heel blij, en het is geweldig dat de fans het naar hun zin hebben."

Zooitje

Door een late rode vlag moest Verstappen nog even aan de bak en zijn zege nog verdedigen. Onnodig, zo oordeelt hij. "Deze rode vlag, ik weet het niet. Bij de eerste kon je het doen, de tweede snapte ik niet. Het was een beetje een zooitje, maar we hebben het overleefd. De pace was goed en we wonnen, dat was het belangrijkste."

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"