Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbaasde Verstappen voorspelt: "Norris gaat vliegen in Spa"

Na een aantal goede resultaten op rij zijn de verwachtingen voor het team van McLaren hoger dan ooit. Ook Max Verstappen is onder de indruk en verwacht nogmaals een goed resultaat voor het team uit Woking.

Na de Grand Prix van Oostenrijk werd al duidelijk dat de nieuwe upgrade van McLaren precies deed wat 'ie moest doen. Lando Norris reed op de Red Bull Ring naar de vierde plek, terwijl zijn teamgenoot Oscar Piastri zonder nieuwe upgrades op de 16e positie de race uitreed. De race erna in Groot-Brittannië kreeg Piastri de upgrade ook, waardoor beide coureurs in de top tien wisten te finishen, met een tweede plek voor Lando en een vierde plek voor Oscar. Na de Grand Prix van Hongarije werd duidelijk dat McLaren officieel terug is tussen de topteams, want ze vingen de race als derde en vierde aan, en finishten op de tweede en de vijfde plek.

"Niet verwacht hier te staan"

Na de GP op de Hungaroring gaf Lando toe dat hij niet verwacht had dat ze zo snel waren: "Ik had zeker niet verwacht hier te staan dit weekend. Al helemaal niet de tweede plek. Beide Red Bulls zijn veel sneller. Dus de verwachting om voor hen te finishen was eigenlijk nihil. Mercedes stond hier op pole vorig jaar, en hun auto was best wel goed. De verwachting was niet om op het podium te staan. Het is een circuit met lagere snelheden, je hebt niet veel hoge snelheidsbochten behalve dan bocht 4 en bocht 11. Maar vergeleken met Silverstone is het helemaal geen hogesnelheidsbaan. Het is niet alsof je met je achtste versnelling door Copse Corner probeert te rijden, het is niet zo'n circuit." Ondanks dat de prestaties van McLaren in Hongarije boven verwachting waren, blijft de Brit bescheiden: "We hadden onze verwachting al naar beneden bijgesteld want we hadden niet verwacht zo goed te zijn. Maar het asfalt hier geeft veel grip, en dat is een goed iets voor ons. Een warme dag zoals zondag maakte het moeilijker dan dat het al was. Ik denk dat op vrijdag onze long runs erg competitief waren. Zondag hadden we het wat moeilijker dan dat we zouden willen, maar we weten dat er daar nog ruimte is voor verbetering. We hebben hetzelfde tempo als Mercedes, wij hebben het alleen (in Hongarije) beter gedaan. En daar moet ik het hele team voor bedanken."

Achtervleugel? Niet nodig!

Ook de leider in het kampioenschap, Max Verstappen, merkt de vooruitgang van het team uit Woking op: "Jullie waren zo snel in hogesnelheidsbochten. Je ging niet van het gas af. Als ik in de McLaren-bolide had gezeten in bocht 4 of bocht 11 had ik mijn nek niet recht kunnen houden!", grapt hij. Daar reageert Norris weer laconiek op: "Ik weet het. En dan komen we aan bij de langzame stukken, en zijn we verschrikkelijk." Max gaat hier gretig op in: "Je gaat vliegen in Spa. Iedereen moet bij Pouhon gaan staan, omdat je met het gas erop erdoorheen gaat", zo doelt Verstappen op de lange doordraaier die op hoge snelheid wordt genomen door de coureurs. Norris grapt terug: "Met één hand, en geblinddoekt!" De tweevoudig wereldkampioen doet hier nog een schepje bovenop: "Haal anders je achtervleugel eraf", waarop Norris weer reageert: "Ik heb die niet nodig. Die doet toch niets!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"