Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Verbazing en vraagtekens bij Ferrari over Mercedes en Red Bull

Het was niet Red Bull, niet Ferrari, maar Mercedes dat de trainingsdag in Bahrein afsloot als beste team. Dat had men bij Ferrari niet aan zien komen. De coureurs blikken terug op hun donderdag.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met P8 en P11 in VT1, gevolgd door P4 en P9 in VT2, was het voor Ferrari geen geweldige trainingsdag. Toch is Charles Leclerc tevreden na afloop van de donderdag. Zijn negende plek in de tweede oefensessie, de meest representatieve sessie op weg naar de kwalificatie, kwam door een foutje, zo geeft hij toe.

"Het voelde prima", zo vatte hij zijn dag samen. "Geen grote verrassingen van onze kant, dat is goed. Geen positieve, geen negatieve verrassingen, alles verliep zoals we verwachtten. We hebben ons programma af kunnen werken. In VT2 maakte ik een fout in mijn snelle ronde, dus dat was het. Het draait om de vrijdag en we hopen nog een stap te maken op weg naar de kwalificatie."

Mercedes verrast, Red Bull houdt zich rustig

Voor Leclerc kwam de grootste verrassing uit de Mercedes-hoek. Lewis Hamilton en George Russell scoorden namelijk een onvervalste 1-2 tijdens de laatste training van de donderdag. "Mercedes zag er sterk uit en dat is een verrassing voor ons, maar we weten natuurlijk niet met hoeveel brandstof zij aan boord reden."

Tegelijkertijd viel Red Bull in de korte runs tegen. Leclerc weet daardoor eigenlijk niet welke conclusie hij nou moet trekken. "Ik weet niet hoe het met Red Bull zit. Ik hoop altijd meer te weten te komen na de eerste trainingsdag, maar in de praktijk is dat niet het geval", lacht hij.

"We moeten wachten op de kwalificatie, maar voor nu focussen we ons op onszelf. We zijn blij met de auto en nu is het afwachten om te zien waar we staan. Red Bull is het vraagteken: hoe ver rijden ze voor ons? Maar als we onszelf niet met de rest van de teams achter Red Bull kunnen meten, dan zou me dat verbazen."

Sainz: "Red Bull zal wel beter worden"

Tot slot was Carlos Sainz iets korter van stof. "Het voelde goed", zo vat hij zijn donderdag samen. "Maar het was wel lastig. De wind waaide hard en dat maakte het zwaar. Veel teams zien er competitief uit, alles zit dicht op elkaar. Het wordt een interessant weekend."

"Mercedes laat zien dat je nooit teveel kan concluderen aan de hand van de testdagen, want iedereen houdt de kaarten tegen de borst. Het is duidelijk dat Mercedes meestrijdt en Red Bull is in de lange runs veel beter dan in de korte runs, dus ik verwacht dat zij nog sterker zullen worden op weg naar de kwalificatie", aldus de Spanjaard.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China