Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verbeterde Honda-motor moet Verstappen succes bezorgen in Bakoe

Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen dit weekend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan de beschikking over een verbeterde krachtbron. Op het bijzondere stratencircuit moet dit het tweetal letterlijk een boost geven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Al in de vierde race van het seizoen introduceert Honda de eerste upgrade. Deze moet twintig pk opleveren en is broodnodig voor Max Verstappen. Ondanks het feit dat hij de derde plaats in het WK bezet, kwam Verstappen in de eerste drie Grands Prix van 2019 niet in de buurt van de overwinning. Motorvermogen is op het atypische stratencircuit van Bakoe zeer belangrijk.

Het Baku City Circuit is met recht de vreemdste eend in de bijt op de Formule 1-kalender, als stratencircuit van uitersten. Zo vinden we er het smalste punt van alle F1-circuits met een breedte van 7,6 meter, maar ook het langste deel dat volgas gaat van liefst 2,2 kilometer. In deze sectie zijn paardenkrachten cruciaal om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat.

Red Bull kwam de afgelopen races zowel motorvermogen als downforce tekort. Met de eerste upgrade van dit jaar poogt Honda om het gat richting concurrenten Mercedes en Ferrari te verkleinen. De upgrade van 20 pk zou een tijdwinst van anderhalf tot twee tienden van een seconde per ronde opleveren. Red Bull zelf neemt enkele kleine upgrades aan het chassis mee.

Max Verstappen finishte tot op heden nog nooit op het podium in Bakoe. Zijn beste resultaat tot op heden is een achtste plaats in 2016. In de edities van 2017 en 2018 haalde de Nederlander de finish niet.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws