Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbijstering bij Red Bull na P4 Verstappen: "Dit hadden we ons niet zo voorgesteld"

Max Verstappen en Sergio Perez finishten de sprintrace in Brazilië op P4 en P5. Helmut Marko moet toegeven dat ze zich er meer bij hadden voorgesteld.

Max Verstappen begon op P2 en wist na twee ronden Kevin Magnussen van zich af te schudden, maar al snel bleek dat de Mercedessen en de Ferrari's sneller waren. Hij zag George Russell langszij komen en later ook Carlos Sainz en Lewis Hamilton. De medium banden, waar Verstappen als enige van de toppers voor had gekozen, werkten niet. Dat had Helmut Marko niet aan zien komen, zo vertelt hij na afloop bij ORF . "Het verschil was in de tweede sector een seconde ten opzichte van Mercedes", is hij geschrokken. "Dat is veel te veel. We hebben hoe dan ook een fout gemaakt. Of de rest is opeens zoveel sneller geworden..."

Perez kon het ook niet volgen

Sergio Perez, die wel op de goede banden stond, kon het tempo van de concurrentie eveneens niet volgen, tot verbazing van Marko. "Sergio wist Hamilton ook niet te volgen. Ook zijn banden, de zachte banden, gingen er aan het einde aan. Het is in ieder geval allemaal niet zo gelopen als we ons hadden voorgesteld", zucht hij. Is er dan wel iets positiefs te melden? Ja zeker. "We hebben bij Max nu een extra set zachte banden voor de GP, twee in totaal, dus een tweestopsstrategie zou nu in zijn voordeel werken. We moeten onze problemen in de tweede sector dan echter wel oplossen", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie