Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbluffende Red Bull-dominantie en Verstappen versus Schumacher: Hongarije in cijfers

In de aanloop naar de Formule 1 Grand Prix van Hongarije trakteert RacingNews365 je op een aantal indrukwekkende feiten en cijfers.

Formule 1 keert terug naar Boedapest voor de Grand Prix van Hongarije, waar Red Bull vanzelfsprekend haar uitstekende vorm wil voortzetten. De overwinning van Max verstappen op Silvestone zorgde ervoor dat het team uit Milton Keynes haar perfecte overwinningsrecord van dit seizoen mocht behouden, en ondertussen bouwde de Nederlander een voorsprong van 99 punten op ten opzichte van zijn teamgenoot Sergio Perez in het coureursklassement. Red Bull heeft nu een voorsprong van 208 punten op concurrent Mercedes, maar voordat het weekend op de Hungaroring van start gaat, heeft RacingNews365 vijf van de beste statistieken en feiten in aanloop naar de GP van Hongarije verzameld.

F1-erfgoed

Ondanks de rijke historie van omringende circuits op de kalender, heeft de Hungaroring de op één na langste reeks opeenvolgende races van de F1-kalender sinds 1986. Alleen Monza heeft een langere reeks. De Italiaanse Grand Prix heeft sinds 1981 elk seizoen onafgebroken plaatsgevonden.

De verbazingwekkende dominantie van Red Bull

De dominantie van constructeurskampioenschapsleider Red Bull wordt goed zichtbaar als je naar de stand van het kampioenschap kijkt, maar een blik op het aantal gereden ronden geeft pas echt een waarheidsgetrouw beeld. Zo heeft het team uit Milton Keynes 580 van de 610 ronden dit seizoen aan de leiding gereden. Dat is 95,1 procent van alle afgelegde ronden en slechts 2,2 procent minder dan het record van McLaren uit 1988.

Verstappen versus Schumacher

Verstappen is goed op weg om dit seizoen nog meer F1-records te breken en dit weekend kan er wederom nog één sneuvelen. Als de Nederlander zaterdag poleposition pakt en vervolgens zondag wint, zou hij Michael Schumacher's record van zes opeenvolgende poles evenaren.

Leclerc ellende

Charles Leclerc is inmiddels een stralend middelpunt van de F1-grid, maar toch is zijn tijd in Hongarije er altijd één om snel te vergeten geweest. Geen enkele keer, zowel in zijn F1-carriere als in zijn F2-carriere, is de Ferrari-coureur op het podium geëindigd op de Hungaroring. Een statistiek waar hij dit weekend verandering hoopt te brengen.

Feest voor Alonso

Voor Fernando Alonso moet de Hungaroring een plek zijn met veel herinneringen. De Spanjaard behaalde zijn eerste F1-overwinning hier in Hongarije. De Aston Martin-coureur reed toen destrijds voor Renault en werd de jongste coureur ooit in de sport die won. Wordt dit weekend een gelukkig jubileum?

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"