Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbolgen Mazepin reageert op ontslag op staande voet door Haas F1

Nikita Mazepin is na zijn ontslag door Haas Formule 1-coureur af. De Russische coureur reageert zelf op het nieuws dat er al lang aan zat te komen.

Op zaterdagochtend maakte Haas F1 bekend de contracten met zowel Nikita Mazepin als titelsponsor Uralkali te ontbinden. Dit vanwege de oorlog in Oekraïne. Terwijl Haas F1 ongetwijfeld de opties voor vervanging van Mazepin overweegt, reageert de Rus in kwestie zelf op zijn ontslag. Hij toont zich verbolgen over hoe Haas de zaak heeft opgepakt en geeft aan dat hij het laatste woord erover nog niet heeft gezegd. "Beste fans en volgers, ik ben erg teleurgesteld dat ik te horen heb gekregen dat mijn contract ontbonden is. Hoewel ik complexiteit van de situatie begrijp, zijn het oordeel van de FIA (dat geoordeeld heeft dat Russische coureurs onder een neutrale FIA-vlag kunnen racen, red.), evenals mijn welwillendheid om bepaalde voorwaarden om toch te kunnen racen te accepteren compleet genegeerd."

Mazepin rept over eenzijdig besluit

"Het proces dat heeft plaatsgevonden is eenzijdig verlopen. Naar diegenen die begrip naar mij toe hebben getoond, spreek ik mijn eeuwige dank uit. Ik koester de tijd die ik in de Formule 1 door heb mogen brengen en ik hoop oprecht dat we in betere tijden weer tezamen kunnen komen. Ik heb de komende dagen nog meer te zeggen. Nikita."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi