Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Verbolgen Mazepin reageert op ontslag op staande voet door Haas F1

Nikita Mazepin is na zijn ontslag door Haas Formule 1-coureur af. De Russische coureur reageert zelf op het nieuws dat er al lang aan zat te komen.

Nikita Mazpein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Op zaterdagochtend maakte Haas F1 bekend de contracten met zowel Nikita Mazepin als titelsponsor Uralkali te ontbinden. Dit vanwege de oorlog in Oekraïne. Terwijl Haas F1 ongetwijfeld de opties voor vervanging van Mazepin overweegt, reageert de Rus in kwestie zelf op zijn ontslag. Hij toont zich verbolgen over hoe Haas de zaak heeft opgepakt en geeft aan dat hij het laatste woord erover nog niet heeft gezegd.

"Beste fans en volgers, ik ben erg teleurgesteld dat ik te horen heb gekregen dat mijn contract ontbonden is. Hoewel ik complexiteit van de situatie begrijp, zijn het oordeel van de FIA (dat geoordeeld heeft dat Russische coureurs onder een neutrale FIA-vlag kunnen racen, red.), evenals mijn welwillendheid om bepaalde voorwaarden om toch te kunnen racen te accepteren compleet genegeerd."

Mazepin rept over eenzijdig besluit

"Het proces dat heeft plaatsgevonden is eenzijdig verlopen. Naar diegenen die begrip naar mij toe hebben getoond, spreek ik mijn eeuwige dank uit. Ik koester de tijd die ik in de Formule 1 door heb mogen brengen en ik hoop oprecht dat we in betere tijden weer tezamen kunnen komen. Ik heb de komende dagen nog meer te zeggen. Nikita."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

73 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull