Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Verdeeldheid binnen Honda over vertrek uit de Formule 1

Volgens Franz Tost waren de hoge heren van Honda aardig verdeeld over het vertrek van de Japanse motorleverancier uit de Formule 1. Honda verlaat de sport aan het einde van het seizoen, al blijft de motorfabrikant nog wel deels betrokken bij het onderhouden van de krachtbron.

Yamamoto Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Franz Tost heeft gesuggereerd dat het Honda-bestuur verdeeld was over hun aanstaande vertrek uit de Formule 1. De motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri blijft achter de schermen nog actief, maar zal dit doen voor Red Bull Powertrains, het toekomstige motorbedrijf van de Oostenrijkse renstal. Volgens Tost waren de meningen bij Honda verdeeld.

"Ik kan natuurlijk niet in naam van het management of het bestuur van Honda spreken, maar er waren een aantal mensen of managers die erg graag actief wilde blijven in de Formule 1", openbaart de AlphaTauri-teambaas in gesprek met onder meer RacingNews365. "Aan de andere kant waren er mensen die juist een andere richting in wilden slaan."

Vanaf 2022 zal Red Bull de Honda-motor overnemen, al blijven de Japanners het eerste jaar actief betrokken bij het onderhouden van de krachtbron. Uiteindelijk moet de Oostenrijkse renstal het motorprogramma geheel op zich nemen. "Honda verlaat de F1, mar er blijft een nauwe samenwerking tussen Honda en Red Bull in de nabije toekomst", aldus Tost.

Door de overwinningen en het succes van Honda en Red Bull in 2021 wordt er in de wandelgangen al gepraat over een toekomstige terugkeer van de Japanse motorleverancier in de koningsklasse van de autosport. "Of dat gaat gebeuren, dat weet ik nog niet", zegt de teambaas van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. "Voor nu hebben ze besloten om de sport te verlaten. In de toekomst zullen we zien wat er gaat gebeuren."

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen en Red Bull niet meer zo oppermachtig"

Tom Coronel bekijkt de titelkansen voor Max Verstappen en Red Bull nadat duidelijk werd dat Mercedes de betere partij was op Istanbul Park. "Die voorsprong zijn we kwijt", aldus de Nederlands coureur. Bekijk de volledige video.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"