Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verdeeldheid na kritiek Verstappen op Netflix: "Snap dat hij daar boos van wordt"

Meerdere grote namen uit de Formule 1-wereld zijn het eens met de kritiek van Max Verstappen op de Drive to Survive. De populaire Netflix-serie over de koningsklasse van de autosport zou geen werkelijk beeld van de F1 schetsen. In de paddock zijn de meningen echter verdeeld, er zijn ook genoeg voorstanders van het programma.

Tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten liet Max Verstappen weten geen fan te zijn van de Netflix-serie Drive to Survive. De Red Bull-rijder liet weten dat de populaire streamingsdienst niet meer bij hem hoeft aan te kloppen voor interviews, omdat de programmamaker bepaalde situaties binnen de Formule 1 vervalst. Verstappen is niet de enige met kritiek op de serie. Bernie Ecclestone liet eerder al weten zich te scharen achter de mening van Verstappen. De voormalige F1-baas uitte bij Reuters zijn ongenoegen. "Ik ben een realist. Ik weet dat het niet heel erg echt zal zijn, ik weet hoe deze jongens zich gedragen, denken en doen. Veel van hen tenminste. Als ik dingen zie die helemaal niet kloppen, dan snap ik dat Max er een beetje boos van wordt." Ook Guenther Steiner snapt heel goed dat Verstappen niet meer mee doet aan interviews voor de serie. "Als Max daar geen onderdeel van wil zijn, dan staat hij volledig in zijn recht om niet mee te doen", aldus de Haas-teambaas tegen onder andere RacingNews365. "Dat is een logische keuze als hij vindt dat hij verkeerd wordt geportretteerd. Dat is natuurlijk jammer voor de fans, want Max is een goede coureur en hij heeft een interessante persoonlijkheid." Kritiek op Ferrari-aflevering van Netflix Bij het kamp van Ferrari was niet iedereen blij met de serie, vooral niet met de aflevering waarin de Italiaanse renstal werd uitgelicht. "Die aflevering was niet goed, ik was een beetje teleurgesteld toen ik er naar keek", zei Carlos Sainz bij CQ Magazine . "Ferrari is veel cooler, veel groter en veel beter dan dat ze (Netflix, red.) hebben laten zien." Andere coureurs hebben zich er weinig mee bezig gehouden. Zo lieten Kimi Raikkonen en Fernando Alonso weten de serie niet eens te hebben gezien. "Ik heb geen idee wat ze hebben gedaan, maar misschien maken ze het soms iets te spannend. Is dat goed of slecht? Dat weet ik niet zo", liet de Fin weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Alonso kijkt ook niet naar Drive to Survive: "Ik heb een Amazon Prime account, geen Netflix."

Voorstanders van Drive to Survive

Natuurlijk zijn er ook voorstanders van de serie. Vooral in de Verenigde Staten is de populariteit van de Formule 1 explosief gegroeid na het lanceren van de serie. Teambazen en de hoge heren binnen de F1 zien daar de voordelen wel van in. Toto Wolff was eerst sceptisch over de serie, maar draaide later bij. "We waren er eerst niet zo blij mee, we wilden ons concentreren op performance. Maar ik zat fout. Het is een duidelijk succes geworden." Formule 1-baas Stefano Domenicali is logischerwijs blij met de Netflix-serie na de groei van Formule 1-volgers. "Vooral bij het vrouwelijke publiek was dat te zien", liet hij weten aan onder meer RacingNews365. "Dat kwam denk ik door de manier hoe Drive to Survive de sport laat zien. Het was meer een behind the scenes, niet zo super technisch. Juist vanuit een wat meer menselijk perspectief." Daniel Ricciardo, Esteban Ocon en Nikita Mazepin lieten eerder ook al weten blij te zijn met Drive to Survive. Vooral laatstgenoemde liet op sociale media zien enorm veel samen te werken met Netflix. "Soms lijken coureurs net robots. Mensen vergeten dat er mensen verscholen zitten achter het vizier van hun helm. We rijden in rondjes, maar hebben ook een menselijke kant. Door de serie zien ze onze wat zwakkere kant, wat meer familie en wat meer privé." Momenteel is Netflix bezig met het filmen van seizoen 4 van Drive to Survive. Hoewel Verstappen niet mee zal werken aan het seizoen, zal de serie ongetwijfeld de titelstrijd tussen de Nederlander en Lewis Hamilton belichten. Het nieuwe seizoen van de Formule 1-documentaireserie verschijnt traditiegetrouw vlak voor de start van een nieuw F1-seizoen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi