Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verdeeldheid over Masi: 'Moeten het makkelijker maken voor de F1-wedstrijdleider'

Guenther Steiner houdt zich niet zo veel bezig met de situatie rondom de FIA en wedstrijdleider Michael Masi. De Haas-teambaas is druk genoeg met de voorbereidingen op komend Formule 1-seizoen en denkt dat de problemen 'gewoon' worden opgelost.

Meerdere teams zetten vraagtekens bij het handelen van de FIA en de positie van wedstrijdleider Michael Masi. Guenther Steiner niet. De teambaas van Haas heeft het volste vertrouwen in het veiligheidsorgaan van de autosport en het onderzoek na de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De beslissingen die zijn gemaakt tijdens de laatste race van 2021 zorgden voor veel vraagtekens en controverse. De nieuwe FIA-president, Mohammed Ben Sulayem, beloofde een groot onderzoek naar de GP van Abu Dhabi en de manier waarop de wedstrijdleiding handelt. Veel teams vinden het nodig, maar de teambaas van Haas houdt zich er niet mee bezig. "Om eerlijk te zijn heb ik het druk genoeg met mijn werk", zegt Steiner tegen onder meer RacingNews365. "Ik hou er niet van om naar de FIA te stappen en ze te vertellen wat ze zouden moeten doen. Ik weet wel wat ze ongeveer doen, maar ik ken de details niet. Ik ken om eerlijk te zijn de structuur niet helemaal. We kennen Masi als wedstrijdleider, maar wat daaronder zit en hoe het beter kan worden weet ik niet helemaal."

'Ik wil Masi niet zomaar verdedigen'

Haas heeft andere prioriteiten en is al langere tijd bezig met de VF-22, de bolide van komend Formule 1-seizoen. Het is de eerste auto die werd gedeeld met de F1-fans, al zal het daadwerkelijke model pas bij de testdagen in Barcelona verschijnen. Dit heeft voorrang op de situatie bij de FIA. "Ik ben druk genoeg met wat ik voor Haas moet doen, dus daar houd ik mij niet mee bezig", aldus Steiner. "Ik heb het volledige vertrouwen in de FIA dat het probleem wordt opgelost, want iedereen praat er nu over. Dit zijn meer vragen voor de FIA dan dat het vragen zijn voor mij." Tot op het moment van schrijven is Masi nog de wedstrijdleider van de Formule 1. Of dit gaat veranderen na de gebeurtenissen in Abu Dhabi, is nog niet duidelijk. Steiner wil hier geen mening over geven, maar verdedigt Masi niet. "Ik heb geen aanbevelingen gedaan aan President Mohammed. We hebben er over gepraat en dat is privé, ik ga daar niets over zeggen." "Ik weet dat ze er aan werken. Niet om het beter te maken, dat is het verkeerde woord daarvoor, maar om het makkelijker te maken voor wie er ook maar wedstrijdleider is. Het is een heel lastig beroep, al wil ik Michael niet zomaar verdedigen. Het is een lastige situatie. Ik denk dat de sport zo hard gegroeid is dat een aantal dingen achter zijn gebleven, al denk ik dat ze met een goed idee komen." "Als ze de ideeën presenteren, dan zullen we zien wat ze hebben bedacht. Verder heb geen aanbevelingen gedaan. We hebben over de problemen gepraat, we kennen ze allemaal. Ik denk dat de FIA druk bezig is met een beter toekomstperspectief."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"